Model X ve Model S Araçları Geri Çağrılabilir

0
945
Model X ve Model S Araçları Geri Çağrılabilir

Tesla Model X ve Model S Araçlarını Geri Çağırmak Zorunda Kalabilir

Amerikan Ulusal Karayolu ve Güvenlik İdaresi (NHTSA), Tesla şirketine Model X ve Model S araçlarını geri çağırması için baskı yapıyor. NHTSA, Tesla’dan 2012-2018 Tesla Model S sedan ve 2016-2018 Tesla Model X SUV’deki 17 inçlik dokunmatik ekran arızaları için yaklaşık 158.000 aracını geri çağırmasını istiyor.

NHTSA, Tesla’ya Uyarı Mektubu Gönderdi

Federal büro, bu haftanın başında Tesla’ya bir uyarı mektubu gönderdi. Gönderdikleri mektupta, arayüzün arızalanarak arka görüş kamerası ve diğer “güvenlikle ilgili araç işlevlerinin” kaybına neden olabileceğini belirtti. Tesla’da bulunan ekran yalnızca gösterge paneli ya da müzik ayarlama işlevlerine yaramaz. Aynı zamanda klima kontrolleri, yan aynaları ayarlama ve sürüş modlarını değiştirme gibi işlevlere de erişim sağlar. Eskimiş Tesla modellerindeki bellek yongaları zamanla yıpranabilir ve ekranın çalışmasını durdurmasına ve daha da kötüsü kazalara neden olabilir.

NHTSA, arka görüş kamerası bozulmalarının ve buz çözme gibi HVAC kontrollerinin yanı sıra otomatik pilot sürücü yardım sistemi ile ilgili sıkıntılardan da bahsetti. Tesla’nın bu konuda yanıt vermesi için 27 Ocak’a kadar süresi var. Herhangi bir şekilde geri çağırma yapmazsa da NHTSA’ya nedenini açıklamak zorunda.

model s

Çok Sayıda Şikayet Vardı

NHTSA’nın bu uyarı mektubunun nedeni, aşırı ısınmadan erken boya sararmasına kadar değişen sorunlardan dolayı çok sayıda mal sahibinin şikayet vermesiydi. Bu şikayetlerin sonucunda NHTSA bir soruşturma başlattı.

Tesla’nın teknoloji meraklılarına yönelik çekiciliğini hissettirdiği alanlardan birisi bu dokunmatik ekrandı. Tesla’ya daha önce de bu konuda bir uyarı yapılmıştı. Ancak şirket, sorunları düzeltmek için birkaç bulut güncellemesi yayınlamıştı yalnızca. NHTSA’da bu yapılanı yeterli bulmadı. Green Car Reports’a göre ilk seri ünitelerin sadece 10 yıllık bir ömrü bulunuyor.

Tesla, arka görüş kamerası sorunları olan tek üretici değil. Geçtiğimiz sene içerisinde Fiat Chrysler Motor Company, 300.000’den fazla aracını geri çağırmak zorunda kalmıştı. Çünkü arka görüş kamerası projeksiyonu, araç geri vitesten sürüşe geçtikten sonra da ekranda kalmaya devam ediyordu. Bundan bir yıl önce de Nissan, Honda ve Toyota benzer şikayetler yüzünden araçlarını geri çağırmak zorunda kalmışlardı. Geri görüş kameralarında yaşanan bu sıkıntıların ne kadar süre devam edeceği ise tam olarak bilinmiyor.

İkinci El Elektrikli Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here