TS Bravo: Avrupa’nın Yeni Gözde Motosikleti

0
1660
TS Bravo Avrupa'nın Yeni Gözde Motosikleti

TS Bravo: Avrupa’nın Yeni Gözdesi

Çin’in gelişen sanayi bölgelerinden birisi olan Wuxi’den çıkan Alrendo Motorcycles şirketi Avrupa’nın en düşük maliyetli motosikletini sunuyor, TS Bravo. Hem fiyatıyla hem de tasarımıyla göz dolduran bu motosiklet Avrupa’da rakipsiz olmaya hazırlanıyor.

419 Kilometrelik Müthiş Menzil

Elektrikli motosiklet denilince akla hemen pahalı ve hızlı modeller gelir. Bu modeller hafta sonu gezileri için iyi bir seçenek olsalar da çoğu zaman şehir içi ulaşımda ya da işe gidip gelme ihtiyaçlarına cevap veremezler. Alrendo şirketi bu durumu fark etmiş olacak ki TS Bravo modeli ile çok daha uygun fiyata bu özellikleri Avrupa pazarında sunmaya geliyor.

Alrendo TS Bravo diğer elektrikli spor motosikletler gibi yüksek hızlara ulaşmayı hedefleyen bir motosiklet değildir. Yalnızca 135 km/s’lik bir hıza çıkar. Ancak bu şirketin beceriksiz yaklaşımı nedeniyle böyle olmuş değildir. Çünkü 58 kW’a kadar patlamalar yapabilen motoru sayesinde ufak eğlenceler kazandırabilir. Şirketin asıl odaklandığı nokta ise pil takımıdır. 16,6 kWh’lik pil takımı birçok rakibine göre daha fazla menzil sağlar. Hatta 50 km/s’lik şehir hızlarında 419 kilometreye kadar yüksek bir menzile sahiptir. Ancak kullanıma ve hıza bağlı olarak bu menzil mesafesi azalabilir. Bu güçlü pil ünitesi 3,8 kW’lık bir dahili şarj cihazı ile, standart bir 220V’luk priz ile 4 saatte şarj olabiliyor.

Türkiye’ye Gelmesi Planlanıyor

Alrendo şimdilik ön siparişleri Avrupa ile sınırlandıyor ancak birkaç ülkeye daha sipariş yapılacağı görüşülüyor. Bu ülkeler; Arnavutluk, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Gürcistan, İzlanda, Kosova, Moldova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ve Türkiye. Motosikletler şu anda 300 €’luk iade edilebilir depozito ile ön satışa sunuluyor. Ardından, Mayıs 2021’de beklenilen teslimat ve nihai ödemeden önce Mart 2021’de %65’lik bir peşinat ödenmesi gerekiyor.

Çinli üretici Alrendo şimdilik 10.000 € gibi uygun bir fiyat sunuyor Avrupa pazarı için. Ellerindeki zaman çizelgesine göre de hızlı bir şekilde teslimata hazırlar. Ancak yine de yeni bir üreticiyi Avrupa pazarı kabul edecek mi, bu tartışmalı bir konu. Özellikle pandemi nedeniyle durgunlaşan ekonomide insanların elektrikli motosiklete geçişlerinde bir miktar aksama olması olağan. Ancak bu uygun fiyatların devamı gelirse şirketin uzun vadede kendine Avrupa pazarında yer bulacağına hiç şüphe yok.

İkinci El Motosiklet Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here