Lüks Araçlara Özel Şarj Hizmeti Dönemi

0
713
Lüks Araçlara Özel Şarj Hizmeti Dönemi

Lüks araçlara özel şarj hizmeti dönemi geliyor. Türkiye’de elektrikli araçlar giderek yaygın hale geliyor. Böyle olunca kullanıcıların talepleri de daha farklı olmaya başlıyor. Bu nedenle bir şirket yeni bir girişim başlattı. Bu girişimin hedef kitlesi genellikle Mercedes-Benz, Porsche, BMW ve Jaguar gibi lüks otomobil kullanıcıları. DBE Holding çatısı altındaki GIOEV, 300 Kilo watt’lık çıkış gücüne sahip hızlı şarj istasyonları kuruyor. Böylece sıra beklemeden hızlı şarj (DC) imkânından faydalanmak isteyen sürücüleri memnun etmek niyetinde. Ama bu hizmetten sadece lüks araç sahipleri faydalanamayacak. Tabii diğer tüm elektrikli araç kullanıcılarının kullanması mümkün olacak.

Lüks Araçlara Özel Şarj Hizmeti Geliyor

Konuya dair DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar, “Önümüzdeki 3 ayda istasyon sayımız 52’ye, 6 aylık süreçte de toplam istasyon sayımız 156’ya çıkacak. Ayrıca bu istasyonlarımızda hizmeti yüzde 100 yenilenebilir enerjiden sağlıyoruz. Türkiye’de en hızlı şarjı sağlayan istasyonlar 180 Kilowatt’lık güce sahipken, biz bunu 300 Kilowatt’a çıkardık. Sadece bugüne değil geleceğe yatırım yapıyoruz. Hizmetimizi yüzde 100 yenilenebilir enerjiden veriyoruz. Bunları da karbon nötr olarak sağlıyoruz. Sadece bir elektrikli şarj istasyonu için 15 dönümlük bir alanda güneş enerji santralı yatırımı yaptık” dedi.

Lüks Araçlara Özel Şarj Hizmeti Dönemi

Pınar Türkiye’deki aylık mahsuplaşmaya yönelik enerji sistemi sayesinde güneş santralleri ile ilerlemenin mümkün olduğundan bahsetti. Böylece şarj istasyonlarını entegre edeceklerini belirtti ve şunları söyledi: “Yatırım tamamlandığında 200 megavat’lık güneş santralı kurulmuş olacak. İstasyonların hepsi 300 kilovat gücünde olacak. İlerleyen günlerde teknoloji imkân sağlarsa megawatt istasyon getirmek istiyoruz. Yine gelecekte hedefimiz insanların elektrikli araçlarının bataryalarını da yönetip geceleri kullanmadıklarında pasif gelir ünitesi haline getirmeyi hedefliyoruz. Gelişmekte olan bir pazar var. Birkaç firmanın piyasayı domine etmesiyle burada bir sektör oluşmaz. Dolayısıyla işbirliklerine açığız. İlk fazda güneş enerji santralları dahil 147 milyon dolarlık yatırım yapacağız.”

Lüks Araçlara Özel Şarj Hizmeti Dönemi

Hidrojen Yatırımları Yolda

Ayrıca Pınar hidrojenli araçlar için üniteler üreteceklerini de belirtti. Ayrıca, “Biz aynı ünitelerle yanına entegre edeceğimiz hidrojen üretim tanklarıyla beraber hidrojen de üretiyor olacağız. 300 kilowatt ünitelerde hidrojen tankları çalıştırabilirsiniz. Hedefimiz bir taraftan da hidrojen üretmek. Yeşil hidrojen üretmek önemli olan. Havanın neminden su üreten ünitelerde olacak. Suyun bir kısmını hidrojen üretiminde kullanacağız. Hidrojen doğalgazın alternatifi ve yıllar içerisinde bozulmayan bir yakıt üretiyorsunuz” dedi.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here