1969’dan beri Fiat grubunun bir parçası olan Lancia, Ypsilon Range modelini tanıttı. İşte o teknoloji dolu zarif tasarım…

Lancia Ypsilon Range Yeni Çiy Yeşili Rengi

Lancia Ypsilon Range

Lancia markasını canlandırmak için uğraşıyor diyebiliriz. Bu süreçteki en son adım, Lancia Ypsilon Range hatchback’i gelişmiş teknoloji ile gücellemesi oldu.

İçeride artık gösterge paneli ve kapı panellerinde mavi bir kaplama var. Vites kolu, direksiyon simidi ve havalandırma çerçevelerinde çok renkli yeşil vurgular görüyoruz. Koltuk döşemesinde, Akdeniz’den geri dönüştürülmüş plastikten gelen Seaqual İpliği kullanılmıştır. 7.0 inçlik bilgi-eğlence ekranı, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto için desteği var. Orta konsolun altında bir kablosuz şarj cihazı da mevcut.

Ypsilon, 68 beygir gücü (51 kilovat) üreten hafif hibrit 1.0 litrelik üç silindirli bir motorla sunuyor. Ayrıca LPG ile çalışan bir elektrik santrali var.

İtalya’da En Çok Satan İkinci Araç

Lancia Ypsilon Range

Ypsilon kendi ülkesinde oldukça popüler. Hatta Lancia Ypsilon Range Hatchback, 2022’de İtalya’da en çok satan ikinci araç oldu. Model aynı zamanda yüzde 15,3 pazar payına sahipti. Ayrıca bu şimdiye kadarki en iyisi.

Lancia Ypsilon Range

Lancia’nın markayı geleceğe taşımak için 2024’ten başlayarak 10 yıllık bir planı var. Bunu elektrikli bir aktarma organı yelpazesine sahip yeni nesil bir Ypsilon ile başlatıyor. Şirket ayrıca Aurelia adı ile yeni bir crossover’ı piyasaya sürecek.

Son olarak Lancia, 2026’da EV’leri tanıtmaya başlayacak. 2028’de yalnızca elektrikli bir marka olmayı planlıyor.

Yeni Lancia Ypsilon 2023

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here