Dijital Plaka ile Araç Takibi Yapmak

0
2609
Dijital Plaka ile Araç Takibi

Son zamanlarda araba hırsızlığı oldukça arttı. Hatta hırsızlar çağa ayak uydurarak yeni nesil yöntemler bile geliştirdi. Bizde buna karşı güvenliğimizi hep üst seviyede tutmalıyız. Bu güvenlik önlemlerinden birisi de dijital plaka ile araç takibi yapmak. Fakat bunun da kendi içinde açıkları oluştu. İşte tüm detaylar…

Daha önce araba hırsızları yeni nesil bir hırsızlık ile gündeme gelmişti. Detaylı bilgiyi ve güvenlik yöntemlerini buradan inceleyebilirsiniz.

Dijital Plaka Nedir?

Dijital Plaka ile Araç Takibi

Her şeyin dijitalleştiği bu dünyada neden plakalar da dijitalleşmesin ki? Dijital plaka izleme ve dijital izleme amaçları için bir radyo sinyali yayan, araca monteli bir tanımlama cihazıdır. Geleneksel metal ve plastik plakaların yerini almak amacıyla geliştirildi. Araç bilgisayar sistemi ve araç düzenlemesi ile ilgili diğer uzak sistemler ile doğrudan iletişim kurar. Böylelikle aracın takibi kolayca gerçekleşir. Yani herhangi bir kazada görülebilir hale geliyorsunuz. Peki dijital plaka ile araç takibi o kadar güvenli mi? Sizin için araştırdık.

Ayrıca bu plakalar şu anda California, Arizona, Michigan ve Texas’ta mevcuttur. Ayrıca 50 eyalette de kullanımları yasaldır. Detaylı bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Dijital Plaka Güvenli Mi?

Dijital Plaka ile Araç Takibi

Bir teknoloji yaygınlaştıkça ona olan saldırılar da artmakta. İşte son zamanlarda dijital plakalarda bir saldırı altında. Dijital plaka ile yapılan takip şuan tehlike altında. Bir grup siber güvenlik araştırmacısı yakın zamanda bağlantılı araçlarda keşfettikleri çeşitli zayıflıklar hakkında bir rapor yayınladı. Bilgisayar korsanları, müşteri adları, telefon numaraları, e-posta adresleri ve kredi durumları dahil olmak üzere arabalarını tam olarak bulmanın yollarını buldu. Güvenlik açığının giderildiği açıklansa da yine de bu durum kafalarda soru işaretleri oluştu.

Ayrıca üçüncü şahısların kendi izinleri olmadan aracını devre dışı bırakması veya plakasında mesaj görüntülemesi ve cihazın sürekli olarak GPS verisi yüklemesi de eleştiriler arasında.

Tabi gelecekte her araç dijital plakaya shaip olursa daha fazla sorun yaşamamız da muhtemel.

Dijital Plakalar Yaygınlaşıyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here