Lamborghini Veneno: Rüyaları Süsleyen Güzellik

1
4040
Lamborghini Veneno Rüyaları Süsleyen Güzellik

Lamborghini Veneno: Rüyaları Süsleyen Güzellik

Lamborghini Veneno, İtalyan lüks otomobil üreticisi Lamborghini’nin sınırlı sayıda üretilen yüksek performans otomobilidir. Temeli Lamborghini Aventador’a dayanan Veneno, Lamborghini’nin 50. yıl dönümünü kutlamak için üretilmiştir.

Dünyanın En Pahalılarından Birisi

İlk defa 2013 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Lamborghini Veneno, piyasaya sürüldüğünde yaklaşık 4.000.000 $ gibi bir fiyata sahipti. Bu da onu gelmiş geçmiş en pahalı otomobillerden birisi haline getirdi. Veneno ismi İspanyolca “Zehir” manasına gelmektedir. Tasarımı ve fiyatı itibarı ile de nasıl bir “zehir” olduğuu ortaya çıkmakta. Bu güzel tasarıma sahip olabilecek sayılı insandan birisi değilseniz gerçekten de ona bakmak zehir etkisi yapabilir.

Lamborghini firması Veneno için, Aventador’da kullanılan 6,5 litrelik V12 motorun biraz daha geliştirilmiş bir halini kullandı. 8.400 devirde 740 beygir gücü üretebilen bu araç 5.500 devirde 690 Nm’lik muazzam bir torka sahiptir. Bu güç artışı da V12 motorda dava girişlerinin genişletilmesiyle ve egzoz sistemi değiştirilerek sağlandı. Bu güçle birlikte  Veneno, maksimum olarak 356 km/s’lik bir hıza çıkabilmektedir. 0’dan 100’e 2,9 saniyede çıkabilmektedir. Yalnızca güçlü olmak değil güvenli olmak da bu aracın özelliklerinden birisidir. 100’den 0’a inerken yaklaşık 30 metrelik bir fren mesafesinde güvenli bir şekilde hızını düşürebilir.

Diğerlerinden Ayrı Bir Lamborghini

Veneno’nun tasarımı, Lamborghini modellerinin önceki stilinden büyük bir sapma içerir. Tasarım, spor prototiplerinden ve yarış arabalarından esinlenmiştir. Y şeklindeki tasarım ögeleri, temelini aldığı Aventador’dan ezgiler barındırırken, arka tekerlek kemerleri Countach stiline geri dönüyor. Havalandırmalı motor kapağı, motorun soğutmasını iyileştirirken, araçta bulunan aşırı aerodinamik unsurlar onun pist odaklı özelliklerini de ifade ediyor.

Veneno iki farklı varyantla daha tanıtıldı. İlki Lamborghini Veneno Roadster varyantıydı. 2014 yılında Abu Dabi’nin Mina Zayed limanına demirlemiş İtalyan uçak gemisi Cavour’da tanıtıldı. Ancak burada satışa sunulmadı. Yine 2014 yılında Las Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı’nda satışa sunulan bu roadster varyantının fiyatı 3.300.000 €’ydu (üstelik vergiler hariç!).

Daha sonra üretilen ikinci varyant ise Lamborghini Veneno Coupe’ydir. Ancak Veneno Coupe yalnızca 5 adet üretildi. Birisi test aracı olarak kullanıldı, birisi fabrika için tutuldu ve 3 tanesi de müşterilere özelleştirilerek satıldı.

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

  1. Pahalı sanki bilemedim :):) şaka şaka fiyatını konuşmaya gerek yok ama tasarım olarak gerçekten sadece seyretmek bile bir keyif gibi görünüyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here