Toyota Otonom Drift Yapan Supra’sını Gösterdi

1
1829

Toyota Otonom Drift Yapan Supra’sını Gösterdi

Toyota, gelişmiş sürücü destek sistemleri geliştirmek için otonom bir Supra yaptı. Toyota, otonom sürüşte DeLorean sistemi üzerine kurulan otonom drift sistemi için Stanford’lu araştırmacılarla birlikte çalışıyor.

Toyota Otonom Drift

Stanford Üniversitesi’nin DeLorean Kayma Çalışmaları

Stanford Üniversitesi’ndeki bir grup araştırmacının yapmış olduğu DeLorean kayma çalışmaları; profesyonel sürücülerin içgüdülerini ve otomatikleştirilmiş sürüş teknolojisini bir araya getirmektir.

Ardından ise burada öğrenilenlerden yararlanarak yeni bir aktif güvenlik teknolojisi oluşturmaktır. Şimdi ise bu çalışmayı yapan araştırmacıların yeni bir oyuncağı var. Toyota, Stanford’un Dinamik Tasarım Laboratuvarı’ndaki araştırmacılara katıldı ve sürüş için bir Toyota Supra getirdi. Ancak bu Supra diğer Supra’lara benzemiyor. Tıpkı elektrikli DeLorean gibi, bu da otonom bir şekilde drift yapacak şekilde tasarlanmıştır.

Toyota TRI (Toyota Araştırma Enstitüsü) CEO’su ve Baş Bilimcisi Gill Pratt, “Gerçek şu ki, her sürücünün güvenlik açıkları vardır ve bir kazayı önlemek için sürücülerin genellikle yeteneklerinin ötesinde manevralar yapması gerekir. Bu proje sayesinde TRI, insan sürüş yeteneklerini artıran ve insanları güvende tutan gelişmiş kontrol algoritmaları geliştirmeyi, dünyanın en yetenekli birkaç sürücüsünden öğrenecek.”

Toyota Otonom Drift

Bu Projeyle Daha Fazla Hayat Kurtarılabilir

Yeni Supra, Stanford’un kavram kanıtıyla halihazırda yaptıklarından daha ileri götürmeyi amaçlıyor. Bu aşamada Toyota, otonom teknoloji mimarisini gerçek araç platformlarına uygulamaya çalışıyor.  TRI, kendisini drift arabası haline getirmesine yardım etti, ancak arabanın teknik detayları Toyota tarafından açıklanmadı. Araba, bir kaydırma pedinde sürücü girişi olmadan drift yapabilir ve onu sürdürebilir; Stanford Üniversitesi Dinamik Tasarım Laboratuvarı’ndan Profesör Chris Gerdes, “2008’den beri laboratuvarımız, otomatik araçların en zorlu acil durumların üstesinden gelmesini sağlayan algoritmalar tasarlarken insan yarış arabası sürücülerinden ilham alıyor.” diyor. “Bu araştırma sayesinde, bu fikirleri yolda hayat kurtarmaya çok daha yaklaştırma fırsatına sahibiz.” Burada test edilen herhangi bir teknolojinin bir üretim aracında görünmesi için hala net bir zaman çizelgesi yok. Ancak Toyota, araştırmayı “Toyota ve diğer otomobil üreticilerinin onu yolda kullanabilmesi için geniş çapta paylaşmayı” planladığını söylüyor. Umarız yakın zamanda bu çalışmalar meyvesini verir ve bu tip sürücü destek sistemleri gündelik hayatta daha fazla kullanılmaya başlanır.

Toyota Otonom Drift

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here