Kış Mevsimine Girmeden Yapılması Gereken Bakımlar.

2
1952

Yaz sıcakları son demlerini gösterirken, soğuklar yavaştan kendini hissettirmeye başladı. çok sıcak bir mevsimden soğuk bir mevsime geçileceği bu dönemde araç sahiplerinin araçları üzerinde çok önemli bazı değişiklikler yapması gerekiyor. Yağışlı ve  soğuk dönemler arabalar için sorun teşkil edebilir. Özellikle bakımsız araçlar yağışlı ve karlı dönemlerde sizleri büyük problemlerle karşı karşıya bırakabilir. Bakımları zamanında yapılmayan araçlar aynı zamanda trafikte de tehlike oluşturur. Peki kış dönemine girmeden önce kışlık araç bakımı nasıl yapılır?

Kış Mevsiminden Önce Aracınızın Rutin Bakımlarını Erkene Alın.

Hava değişiklikleri, özellikle de sıcak havadan soğuk havaya geçiş dönemi araçlar için çok önemlidir. Aracın motorundaki yağı, radyatöründeki suyu ve birçok parçasını etkiler. Eğer aracın bakımları düzenli olarak yapılmıyorsa mevsim değişikliği aracınıza hiç de iyi gelmeyecektir. Bu sebeple özellikle de şu hava değişim dönemlerinde bakımlarınızı zamanından önce yaptırmakta fayda var.

Akü Sağlığınızı Ölçtürün.

kış

 

Araçların motorlarına ilk hareketi vermeyi sağlayan ve içerisinde bulunan elektrik kaynağı aküdür. Akü otomobiller için en önemli parçalardan bir tanesidir. Akünüz biterse aracınız çalışmaz. Akülerin bitmesinin en temel nedeni, araçta bir şeyin açık kalmasıdır. teyp,ışık vs bir başka nedeni de akünün ömrünü tamamlamış olmasıdır. bir akünün ömrü ortalama 4-6 yıldır. Kış mevsiminin soğuk dönemlerine gelmeden önce akünün sağlığını kontrol etmek faydanıza olacaktır.

Antifriz Kullanın.

Antifriz aracın soğutma suyu bölümüne eklenen suyun donma derecesini düşüren bir sıvıdır. Termometrelerin 0 derecenin altını gösterdiği dönemlerde aracın motorundaki soğutma sıvısının donmasını engelleyerek büyük sorunlar oluşmasını önler. Antifriz aynı zamanda pas oluşumunu engeller. Bu sebeple yalnızca kışın değil her mevsim antifriz kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Lastiklerinizi Kış Mevsimine Uygun Kullanın

kış

Lastikler otomobillerin en önemli parçalarından biridir. Aracın yol tutuşunda en büyük role sahip olan lastiklerin de düzenli olarak değiştirilmesi, havalarının kontrol edilmesi gerekir. Eğer 4 mevsim lastik kullanmıyorsanız, lastiklerinizi kışa girmeden önce kışlık lastiklerle değiştirmeniz gerekir. Aksi takdirde kazalar kaçınılmaz olabilir.

Far Ayarlarınızı Yapın.

Aracınızda bulunan farların ve stop lambalarının tamamının yandığından emin olun. Güvenli ve rahat bir sürüş için far ayarlarınızı yaptırmanız gerekir.

Cam Temizliği ve Sileceklerin Bakımı

kış

Ön ve arka camlarınızı özel yağmur kaydırıcı özellikli spreylerle temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda silecek lastiklerini değiştirmeniz de güvenli bir sürüş için faydanıza olacaktır.

İkinci El Araba İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here