Kia, 410.000’den fazla aracını kaza sırasında hava yastıklarının çalışmayacağını öne sürerek geri çağırma kararı aldı. Daha önce de Kia’nın araçlarının yanabileceği uyarısı yapılmıştı.

Kia Araçlarının Sorunu

Kaza esnasında hava yastıklarının çalışmamasının sebebi ise şöyle açıklandı. Hava yastığını kontrol eden bellek yongasının kapağa temas etmesi. Bellek yongası bu sebepten dolayı kısa devreye yapabilir ve hava yastıkları da kaza esnasında çalışmayabilir.

Geri Çağırmadan Etkilenen Modeller

Kia

Forte 2017 ve 2018 yılları arasındaki Modeller

Sedona Minivan 2017 ve 2019 yıllarına ait Modeller

Soul SUV’leri 2017 ve 2019 yıllarına ait Modeller

Bu modellere ek olarak ayrıca Elektrikli Soul’un da bu sorunlardan etkilendiği ve geri çağırmaya dahil olduğu ifadesi yer aldı.

Üreticinin Bu Sorun Dolayısıyla Takındığı Tavır

Araçtan etkilenen ve etkilenme ihtimali bulunan araçlar geri çağrılacaktır. Bu geri çağırma kullanıcılara e-posta yolu ile yapılacak.

Geri çağırmadan sonra bayilere ulaşan araçlar için üretici gereken kontrolleri sağlayacağını hava yastıklarının kontrol eden bilgisayar yongalarının değiştireceğini ifade etti. Bunun yanı sıra yazılım güncellemesi de yapılacağı ifadesi yer aldı.

Kia tarafından verilen bilgilere sorun geçtiğimiz yıl yani 2021 yılının Temmuz ayında Kore’de ortaya çıkmış. Üretici tarafından bu sorundan dolayı kullanıcılardan şikayet aldıklarını iletti.

13 müşteri ve 947 adet garanti sorunu nedeniyle yapılan bu şikayetler de herhangi bir kaza ya da yaralanma şikayeti gelmediğini de ifade etti.

Araç Sigortanızı Yaptırın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here