KFC Sürücüsüz Dağıtım Araçları Yollarda

0
938
kfc sürücüsüz dağıtım ağı

KFC Otonom Sürüşlü Satışa Hazırlanıyor!

kfc otonom sürüş yemek

Koronavirüs döneminde mal satın alma şekillerimizin değiştiği aşikâr. Yüz yüze alışverişlerdense online marketler, temassız teslimatlar ve internet üzerinden alışveriş daha cazip bir hale gelmiş durumda. Bu durum servis hizmetlerinin de yavaş yavaş değişmesini sağlıyor. Adana’da drone ile mumbar dolması servis edildiği gibi haberleri sık sık görmüşsünüzdür. Ayrıca bu tarz alışveriş sistemleri virüsün yayılma hızını da büyük ölçüde azaltmamıza yardımcı oluyor. KFC firması ise Çin’de bunu bir adım öteye taşımaya çalışıyor.

KFC’den Tekerlekli Restoranlar

Twitter’da bir grup kullanıcı geçtiğimiz haftalarda Çin’de kendi kendine giden KFC araçlarını gördüklerini söylüyorlardı. Bu “tekerlekli restoranlar” Neolix adlı Çinli bir şirket ile KFC’nin sahibi olan Yum Brands arasındaki ortaklığın bir parçası gibi görünüyor. Roadshow adlı bir dergi konuyla ilgili bilgi almak istediyse de Neolix firması açıklama yapmadı. Ancak yapılan araştırmalar bağlantıyı ortaya çıkarmış görünüyor.

kfc otonom servis

Geçtiğimiz ay Forbes dergisi, Neolix firmasının yemek servisi yapmak için KFC ve Pizza Hut ile anlaştıklarını duyurmuştu. Görünüşe göre KFC’nin araçları daha hızlı çıktılar piyasaya. Bu araçlar daha öncesinden pandemi nedeniyle alanları dezenfekte etmek için kullanılan araçlarla aynı gibi görünüyor.

Otonom Sürüşle Yemek Siparişi Nasıl Oluyor?

Bu küçük araçların tekerlekli restoranlar olarak nasıl çalıştıklarına gelince; müşteriler küçük bir ekran aracılığıyla seçim yapıyorlar. Ardından bir QR kod ile ödeme yapıyorlar. Ardından yiyecek bölmesinin kapağı açılıyor. İçeride servis yapan kimse yok, kişi kendi siparişini kendisi alıyor. Bu sistemde kişinin sipariş ettiğinden fazlasını almasını engelleyen şeyin ne olduğu ise bilinmiyor. Ancak yine de firma bunun önlemlerini muhakkak almıştır.

Öyle görünüyor ki bu tip yaklaşımlar, özellikle salgın döneminde, kullanılmaya gayet uygun görünüyor. Ancak salgın bittikten sonra bunların devam edip etmeyeceği ise meçhul. Zira uzun zamandır bir araya gelip yemek yiyemeyen insanların salgından sonra nasıl davranacaklarını kestirmek güç. Özellikle Türkiye gibi beraber yemek yemenin alışılageldiği ülkelerde bu sistemin salgın sonrası dönemde tutunması bir hayli zor görünüyor. Yine de kim bilir, belki de yemeklerimizi de tek başımıza yiyeceğimiz bir döneme doğru yavaş yavaş adım atıyoruzdur.

türk sofrası

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here