Diamond Ataelier’den Yamaha XSR900 “Æon”

0
859
Diamond Ataelier'den Yamaha XSR900

Diamond Ataelier’den Yamaha XSR900 “Æon” adlı özel motosikleti Dünyaya duyuruldu. Diamond Ataelier, oldukça yumuşak bir motosikletin ötesine bakıp, yeni ve çarpıcı dokunuşlarda bulunmuştur. Æon adlı özel tasarımı görene kadar aykırı tasarımları genellikle abartı bulurdum. Fakat bu motosiklet insana farklı bakış açıları katacak kadar şık durmaktadır.

1. Yamaha XSR900’den Başka Boyutlara

Diamond Ataelier'den Yamaha XSR900 "Æon" Diamond Ataelier'den Yamaha XSR900 "Æon" Diamond Ataelier'den Yamaha XSR900 "Æon" Diamond Ataelier'den Yamaha XSR900 "Æon"

XSR900, Yamaha’nın üç silindirli, orta sınıf motosikletidir. Yumuşak gaz yapısı, konforlu sürüş tarzıyla oldukça da başarılıdır. Fakat tasarımcımız XSR’ın yumuşaklığını adeta rendeledi ve yepyeni dokunuşlar ortaya çıkardı. Tasarımın okunuşunu çözemesem de “Æon” adında yeni bir tasarımı ortaya çıkardı.

Tasarımcı motosiklete öyle fazla dokunuşlarda bulunmuş ki şase ve motor bloğu dışında hiçbir şey bırakmamıştır. Æon’u cafe racer modele çevirmeyi amaçlamıştır. Fakat yetenekli tasarımcı, sıradanlaşan cafe racer tasarımlarını başka bir boyuta taşımış ve ortalığı karıştıracak tasarıma imza atmıştır. Motosiklete baktığımda en sevdiğim dokunuş; hava filtresinin dışarıdan gözükmesidir. Daha sonra sürücü selesinden sonra kaybolan kuyrukla beraber kesici durmaktadır. Cool veya fütüristtik olarak tanımlamanın hakaret olarak algılanacağını düşünüyorum ve bu motosikleti kesici olarak tanımlıyorum. Gidon Konumu, Far yapısı, keskin hatları oldukça başarılı olmuştur. Parça kalitesini bilemesem de tasarım olarak kaliteli durduğuna şüphe etmiyorum. Fakat Diamond Ataelier’den Yamaha XSR900 “Æon”  projesini gördüğüm zaman aklıma Barkın Bayoğlu’nun “Manitou” adındaki custom motosikleti gelmektedir. O motosiklette Yamaha MT-07 modelinden yola çıkılarak yapılmıştır. Aralarındaki benzerlik kurduğum yer ise Manitou spor motosiklet,  Æon naked motosiklet olarak birbirlerine paralel olarak benzemektedirler. İki motosiklet yapısı birbirlerine olan benzerlikleri ve göz alıcı duruşlarıyla motosiklet sürücülerini ilham kaynağı olmaktadır. Custom motosiklet projeleri son yıllarda popülerleşmeye başlamıştır. Markalarında seri üretim aykırı ve çarpıcı motosikletler üretmesinin yakın olacağını düşünüyorum.

İkinci El Motosiklet İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here