Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 Tanıtıldı!

0
901

İngiltere merkezli bir otomobil markası olan Jaguar, F-Pace SVR Edition 1988 modelini tanıttı. İkonik Le Mans ödüllü XJR-9 modeline saygı duruşu niteliğini taşıyan modelin detaylarına gelin birlikte bakalım.

Jaguar F-Pace SVR Edition 1988, Jaguar tarafının SV Bespoke bölümü tarafından Midnight Ametist parlak boya ile boyanmış. Model bu boya ile bütün dikkatler üzerine çekiyor. Üstelik modelde kullanılan altın rengi detaylar ile beraber tasarımı da tamamlanmış oldu.

Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 Teknik Özellikler

İngiliz asıllı otomobil devinin özel olarak tasarladığı SVR Edition 1988 modeli, kaputunun altında 5.0 litrelik V8 benzinli bir motor taşıyor. Aynı zamanda otomobil, 550 beygir güç üretirken 700Nm tork değerine de sahip. F-Pace’in şanzıman kısmında ekiz ileri otomatik tork konvertörlü bir şanzıman mevcut. Üstelik 0-100 km/s hızlanması ise yalnızca 3.8 saniye. Bir diğer yandan otomobilin ulaşabildiği maksimum hız ise 286 km/s.

Jaguar F-Pace SVR Edition 1988

Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 Tasarım

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu model, 34 yıl önceki Le Mans galibiyetine saygı duruşu niteliğinde tasarlanmış. Böylece bizlere, XJR-9 LM modelinin 394 tur atarak galip geldiği yarışı anımsatıyor. Bu özel versiyon sadece 394 adet üretilecek.

F-Pace’in dış tasarımına baktığımızda 22″ boyutundaki Chhampange Gold jantları ve sahip olduğu özel boya dikkat çekiyor. Üstelik Sunset Gold süslemeler ile birlikte Midnight Amethyst Gloss rengiyle oldukça güzel bir uyuma sahip. Modelin tasarımının ne kadar özel olduğu daha ilk bakışta bile belli oluyor.

Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 iç mekan

F-Pace SVR Edition 1988’in iç mekanına baktığımızda dış tasarımındaki detaylar ile tekrar karşılaşıyoruz. Bir diğer yandan Sunset Gold Saten kaplama;

  • Direksiyon simidi kollarında,
  • Gösterge panosunda ve
  • Vites kulakçıklarında kullanılmış. Böylece otomobilin dış tasarımındaki özel olan kombinasyon iç mekân alanında da kullanılabilmiş.

Jaguar F-Pace SVR Edition 1988

Le Mans Ödüllü Spor Otomobillerinin İkonik Tasarımlarından İlham Aldı

Son olarak Jaguar tarafından Mark Wilkes model ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullanıyor;

“Baskı 1988, Jaguar’ın Le Mans ödüllü spor otomobillerinin ikonik tasarımlarından ilham alan SV Bespoke ve Jaguar Design ekiplerimizle başladı. Sonuç, F’yi oluştururken sportif başarıyı kutlayan renkler, dokular ve özelliklerin kazanan bir kombinasyonudur.”

Sıfır Km Jaguar F-Pace

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here