İngiliz Otomotiv Devi MG Yeniden Türkiye’de!

0
1489
İngiliz Otomotiv Devi MG Yeniden Türkiye'de!

İngiliz Devi MG Yeniden Türkiye’de!

MG Logo

Doğan Trend Otomotiv yaptığı anlaşmalarla bünyesine bir ismi daha kattı. İngiliz menşeli olan ve üretimi çok eskilere dayanan MG (Morris Garages) firmasıyla yapılan anlaşmalar sonucunda Doğan Trend Otomotiv, MG markasının Türkiye distribütörlüğünü aldı.

Doğan Trend Otomotiv Büyümeye Devam Ediyor!

Doğan Trend Otomotiv 2020 yılı içerisinde gerek motosiklet alanındaki gerekse de otomotiv sektöründeki hatırı sayılır firmalardan olan Silence, KYMCO, Gita ve Wallbox firmalarıyla anlaşma imzalamıştı. 2021’in bu ilk günlerinde de büyüme devam etti. Bu doğrultuda firma efsanevi İngiliz markası olan MG’nin de Türkiye distribütörlüğünü almış oldu.

MG markasıyla yapılan anlaşma doğrultusunda, önümüzdeki günlerde MG markasının elektrikli SUV modeli olan ZS EV satışa sunulacak. Doğan Holding Otomotiv Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi, Murahhas Azası ve CEO’su Kağan Dağtekin konuya ilişkin yaptığı açıklamada: ” Ocak ayında online satış platformumuz aracılığıyla elektrikli ZS EV’yi ön satışa sunmayı hedefliyoruz. Mayıs ayı itibarı ile ilk teslimatlara başlayacağız. MG’nin elektrikli SUV modeli ZS EV, sunduğu özellikler ve satış fiyatlarıyla çok ilgi çekecek. 2021 yılı içerisinde farklı MG modellerini Türkiye’ye getirmeyi hedefliyoruz. Bu sene MG markasıyla bin adede yakın bir satış hedefimiz var.” dedi.

Doğan Trend Otomotiv, Trendleri Yakalamayı Hedefliyor!

Global trendlerin değişim gösterdiğine ve SUV araçların daha fazla tercih edildiğine değinen Kağan Dağtekin, “Baktığımızda dünya çağında elektrikli araçların 2015-19 arasında %270 arttığını görüyoruz. 2030 yılına kadar elektrikli araçların payının %32’ye ulaşması bekleniyor. Aynı zamanda hem dünyada hem de ülkemizde SUV’lara yönelik önemli bir ilgi var. Öyle ki, Türkiye’de satılan her 3 araçtan biri artık SUV. Tabii ki, dönüşüm sadece otomobillerde yaşanmıyor.

Bireysel kullanım amaçlı motosiklet talebi her geçen gün artıyor. Bu talep içerisinde elektrikli scooterların payı da gittikçe büyüyor. Doğan Trend Otomotiv olarak, global trendleri iyi okuyarak Türkiye’deki tüketicileri hem günümüzün hem de dönüşümün öncü araçlarıyla buluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

Her alanda gelişme kaydettiklerini söyleyen Dağtekin, “Kurumsal yapımızı 3 ana segmentasyon üzerine kurduk. Bunlar; distribütörlük, hizmetler ve dijital platformlar. suvmarket.com, scootermarket.com, suzukisenin.com ve vespastoreturkey.com bu anlamda yeni iş modellerimizin önemli bir parçasını oluşturuyor. Bireysel ve operasyonel kiralama alanlarında da hizmet ağımızı genişleteceğimiz çalışmalar üzerinde duruyoruz.

Uzun dönem hedeflerimiz arasında hem distribütörlüğünü gerçekleştirdiğimiz otomobil, motosiklet ve deniz motoru markalarıyla hem de ikinci el satış operasyonumuzla yılda 20 bin adetlik satış hacmine ulaşmak yer alıyor.” dedi.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here