İngiliz Markadan 2030 Hedefi: Jaguar Land Rover

0
1918
Jaguar-Land-Rover ingiliz marka

Ülkemizde Borusan Otomotiv tarafından distribütör edilen Jaguar Land Rover, 2030 yılına ilişkin sürdürülebilirlik hedefini duyurdu. Şirketin planları “Bilime Dayalı Hedefler Girişimi” (Science Based Targets Initiative – SBTi) tarafından da onaylandı. Bu doğrultuda Jaguar Land Rover, tüm üretim süreçleri sonucunda ortaya çıkan kapsam 1 ve kapsam 2 sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 46 azaltmayı üstleniyor. Bir diğer hedefi ise satın alınan mal, hizmet ve satılan ürünlerin kullanımından kaynaklı kapsam 3 sera gazı emisyonlarını yüzde 54 oranında azaltmak. Markanın bu hedefleri satılan araç başına olan değerler.

2030 Hedefi Jaguar Land Rover İçin Önemli Bir Eşik

Tedarik zincirinden başlayarak, ürünlerine ve operasyonlarına kadar tüm alanlarda karbon nötr olmayı hedefleyen markalar 2030 yılını önemli bir eşik olarak görüyor. Bu hedefler Reimagine Stratejisi doğrultusunda 2039 yılına kadar gerçekleşecek.

Jaguar Land Rover

İklime verdiği değeri, değer zincirindeki karbon ayak izini en aza indirerek gerçekleştirmek isteyen markalardan biri de Jaguar Land Rover. Marka böylece sürdürülebilirliği de grubun DNA’sına yerleştiriyor. Aynı zamanda Jaguar Land Rover, COP26 İklim Konferansı esnasında Paris Anlaşması gereğince ve SBTi’nin yönlendirmesiyle iş hedefini “1,5°C emisyon azaltma’’ olarak duyurmuştu. Söz konusu amacı doğrultusunda çalışmalarını sürdüren şirket, şirket çapında ortaya çıkan emisyon seviyeleri hakkında raporlar hazırlamaya ve hedef takibini yapmaya devam ediyor.

Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover

Bildiğimiz markaların isimlerinden oluşan Jaguar Land Rover, çok uluslu bir İngiliz otomotiv şirketi. Aynı zamanda Hint otomotiv şirketi olan Tata Motors Limited’in yan kuruluşu. Bu marka lüks araçlar ve SUV modelleri üretmektedir. Ancak Jaguar Land Rover markasının asıl faaliyeti, Land Rover ve Jaguar Cars markalarını taşıyan araçların tasarımını, geliştirilmesini, üretimini ve satışını yapmaktır.

Aslında her iki markanın da birleşmeden önce uzun bir geçmişleri var. 1968 yılında British Leyland holdinginin bir parçası olmuştur. Daha sonra ise BMW’nin (Land Rover) ve Ford Motor Company’nin (Jaguar) yan kuruluşları olmuşlardır. Tata Motors, Tata Group şirketinin bir parçası. Bu şirket, 18 Ocak 2008 tarihinde İngiliz siciline kayıtlı Jaguar Land Rover Limited’i kurdu. Sonrasında ise Jaguar Cars Limited ve Land Rover’i Ford’dan aldı. Söz konusu satın alma işlemi 2 Haziran 2008 tarihinde tamamlandı.

Sıfır Km Jaguar Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here