İndirim Kısa Sürdü! Motorine Bir Kez Daha Zam!

0
1164
Benzin ve motorine zam

Araç sahibi olsun olmasın, Benzin ve Motorine Zam haberleri herkes tarafından merakla yakından takip ediliyor. 12 Nisan Salı günü motorin fiyatına yapılan 1,4 TL indirim ile birlikte yakıt fiyatlarında bir gerileme söz konusuydu. Brent petrolün doğrultusunu aşağıya çevirmesi ile birlikte benzin ve motorin fiyatları geçtiğimiz haftalarda tekrardan gündeme gelmişti. Rusya ve Ukrayna’da yaşanmakta olan savaş sebebi ile Brent petrol fiyatları da dalgalı bir seyir takip ediyor. Haliyle Brent petrol fiyatlarındaki azalış ya da artış akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. İşte 16 Nisan 2022’den itibaren benzin ve motorine gelen zamlar…

Benzin ve motorine zam

Benzin ve Motorine Zam 

Son 1 yıldır benzin ve motorine gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Bir indirim haberi hepimizin yüzünü güldürürken sonrasında gelen zam haberi tekrardan hayal kırıklığına uğratıyor.

Akaryakıt sektöründeki kaynaklardan aldığımız haberlere göre; bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 1 lira 79 kuruş zam gelecek. Ancak benzin fiyatında herhangi bir değişiklik olmayacak. Söz konusu zam ile birlikte 16 Nisan 2022’den itibaren motorinin şehirlere göre yeni fiyatları şu şekilde:

  • İstanbul’da 22 TL,
  • Ankara 22,10 TL,
  • İzmir’de 22,10 TL.

Aynı şekilde benzin litre fiyatları da:

  • İstanbul’da 19 TL,
  • Ankara’da 19,11 TL,
  • İzmir’de 19,12 TL  dolaylarında bulunuyor.

Benzin ve motorine gelen zamlar sonrası fiyatlar, illere ve ilçelere hatta firmalara göre farklılık gösteriyor.

motorin

Geçen Sene ile Karşılaştıralım!

Çok değil bundan tam bir sene önce motorinin litre fiyatı, 6,43 TL idi. Yılın başında ise 11,43 TL. Bu geceden itibaren fiyatlara yansıyacak olan zam ile birlikte; son bir yıl içinde % 242 artış gerçekleşmiş olacak. Aynı şekilde yıl başından yana ise % 92,5 artış gerçekleşmiş olacak!

Trink sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here