Güvenli Sürüş: Arka Koltuktaki Anne Etkisi

0
1218
güvenli-sürüş genç sürücü teknolojisi
güvenli-sürüş genç sürücü teknolojisi

Güvenli sürüş her ebeveynin çocukları için istediği en önemli şeylerden biridir. Geceleri oturup genç sürücünüzün ne yaptığını merak edersiniz. Güvenli mi sürüyorlar? Kemerlerini bağladılar mı? Sinir bozucu ve kendileri için asla geçmeyen zamanlarda anneler hep arka koltukta yer alabilmek isterler. Şimdi, yapay zeka ve teknoloji sayesinde General Motors, bu önemli sorunu biraz daha az stresli hale getiriyor. Genç sürücü paketi ile anneler arka koltukta bedenen olamasalar da bu hissi gençlere yapay zeka yardımıyla yaşatabilecekler.

 Genç sürücü paketi geliştirilirken basit bir hedefle yola çıkılmış

güvenli sürüş anne endişesi
güvenli sürüş anne endişesi

Güvenli sürüş adına direksiyonun arkasındaki en riskli yaş gruplarından olan gençler için bir çözüm hedeflenmiş. Bu anlamda, gençlerin yol becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan bir teknoloji olan Teen Driver’ı geliştirmek söz konusu olduğunda güvenlik mühendisleri kendi çocuklarından yola çıkıyor. Böylece, yenilikçi teknolojiyle olumlu, kendi dertlerinden beslenerek bir etki yaratma şansı buldular.

General Motors  güvenlik mühendislerinden MaryAnn Beebe   “İnsan vücudu bir araçla pek çoğunun fark edemeyeceği şekilde etkileşime giriyor. Bir kazada anında meydana gelebilecek sayısız potansiyel faktör vardır. General Motors  güvenlik mühendisleri olarak, bu tehditleri analiz etmek ve insanları korumak için sistemleri tasarlamakla görevlendirildik ”diyor.

Günümüzde araçlar ve yollar her zamankinden daha güvenli olsa da, deneyimsizlik, gençlerin direksiyon başında daha büyük risk altında olmasının birincil nedenidir. Doğrusunu söylemek gerekirse, kazalar gençler için önde gelen ölüm nedenleri arasında. Bir gencin araba kullanmaya başladığı ilk iki yılı en tehlikeli yıllar olarak göze çarpıyor.

Güvenli Sürüş Adına Genç Sürücü Teknolojisi

güvenli sürüş anne etkisi
güvenli sürüş anne etkisi

Araç içi raporları, araca bağlı olarak aşağıdaki özellikleri takip edebilir:

-Katedilen mesafe.

-Maksimum hıza ulaşıldı.

-Aşırı hız uyarıları verildi.

-Kararlılık kontrol olayları.

-Kilitlenmeyi önleyici fren olayları.

-Çekiş kontrol aktivasyonları.

-Geniş açık gaz kelebeği etkinlikleri.

-Varsa Ön Çarpışma Uyarıları.

-Varsa, İleri Otomatik Frenleme olayları.

-Varsa Arka Kapanma Uyarıları.

-Şimdi ve Sonrasında Güvenlik

Aileler Güvenli Sürüş adına Mutlular!

Sektörde bir ilk olan araç içi rapor kartına sahip Teen Driver Teknolojisi, ebeveynlere, gençlerinin ne kadar uzağa gittikleri, en yüksek hıza ulaşılıp ulaşılmadığı ve mevcut aktif güvenlik özelliklerinin etkinleştirilip etkinleştirilmediği dahil olmak üzere nasıl sürdüğünü gösterir. Teen Driver teknolojisinin tüm markalarında yer aldığını söyleyen General Motors yetkilileri ebeveynlerden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtiyorlar.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here