Geleceğin Elektrikli Motosikleti: Voxan Motors’tan Wattman

0
1235
gelecegin-elektrikli-motosikleti
gelecegin-elektrikli-motosikleti

Geleceğin elektrikli motosikleti, listedeki yerini almasıyla birlikte elektriğin ilerlemesi durdurulamıyor diyebiliriz. Voxan Wattman tam bir yenilik hazinesi sunuyor bizlere.

Fransız markası 10 yıl önce, o zamanlar zaten on yıldır elektrik motorlarında çalışan Monegasque grubu Venturi tarafından satın alındı. O zamandan beri Voxan, bugün yüksek performanslı bir elektrikli motosiklet sunmak olan felsefesini benimsedi. Bu elektrikli motosiklet için iki ana nokta vurgulanmıştır: aerodinamik ve yüksek hız stabilitesi.

 Geleceğin Elektrikli Motosikleti Sıkı Çalışmanın Meyvesi

geleceğin-elektrikli-motosikleti-hikayesi
geleceğin-elektrikli-motosikleti-hikayesi

Geleceğin elektrikli motosikleti, özellikle uzatılmış şekli ile gösterilen aerodinamik başta olmak üzere, özellikle yeni olan çok sayıda testin konusu olmuştur. Lastikler ayrıca 319 km / s hedef olmak üzere 450 km / s hıza kadar destek verecek şekilde uyarlandı. Kuru buz soğutma sistemi, yeniden tasarlanan şasi gibi havaya dayanıklı bir şekli de koruyor.

Karbon kaportanın tasarımı, ön frenin olmaması ve havacılıkta kullanılan çelik çerçeve, nihayetinde fütüristik bir motosiklet için benzeri görülmemiş bir performans sağlıyor. Elektrikli motorlu araçlarla yüksek hızlı araçlar arasında denge kurmak, mühendis ve mekanik ekiplerinin sıkı çalışmasının çok önemli bir meyvesidir.

Bu Canavarı Max Biaggi Kullanacak

max-biaggi
max-biaggi

Wattman, en son dünya hız rekoru projesi için özel olarak tasarlanmış, Voxan tarafından üretilen ilk yüksek performanslı elektrikli motosiklettir. Temmuz 2021’de Voxan Wattman, Bolivya’daki Salar de Uyuni tuz yatağında yeni bir dünya hız rekoru kırmaya çalışacak. Bu olağanüstü makineyi kullanmak, altı kez motosiklet yarışı dünya şampiyonu Max Biaggi olacak.

Venturi Group’un bir parçası olan Voxan Motors, küresel telekomünikasyon yenilikçileri ROKiT Group ile ortak olmaktan gurur duyuyor. Hıza ve elektrikli mobilitenin gücüne yabancı olmayan ROKiT Group, aynı zamanda Venturi’nin Formula E Ekibi ROKiT Venturi Racing’in de ana ortağıdır.

Geleceğin Elektrikli Motosikleti İçin Önemli Ortaklık

ROKiT Group Kurucusu Jonathan Kendrick, ortaklık hakkında şunları söyledi: “Venturi Başkanı Gildo Pastor bize Voxan Wattman’ı gösterip dünya hız rekoru girişimini anlattığında, vizyonundan, hırsından ve ekibinin bağlılığından çok etkilendik. ilgili teknolojiyi yaratmak. ROKiT kırmızı ünitesinin böylesine eşsiz bir elektrik mühendisliği parçasına sahip olması, bir şirketler grubu olarak ahlakımızı yansıtır ve gerçek bir onurdur. Gildo gerçek bir öncü ve son derece başarılı ve çığır açan bir rekor denemesi olacağını umduğumuz şeyde kendisi ve Voxan Motors ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here