Formula 1 Abu Dhabi GP’de Kazanan İsim: Max Verstappen

0
1780

2020 sezonunun son yarışı olan Formula 1 Abu Dhabi GP az önce tamamlandı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’deki 5,5 kilometrelik Yas Marina Pisti’nde gerçekleştirilen yarışın sıralama turlarında bir dakika 35.246 saniyelik derece elde eden Verstappen, bu sezon ilk defa “pole” pozisyonunun sahibi olmuştu. Yarışın tamamında liderliğini sürdüren Max Verstappen, rahat bir şekilde kazandı.

Geçtiğimiz hafta yarışta olmayan son şampiyon Lewis Hamilton ise takım arkadaşı Bottas’ın arkasında tamamlayarak podyuma son sıradan girdi. Bottas yarış boyunca ikinci sırada kalarak Hamilton’u geride tutmayı başardı. Podyuma giren isimler sıralama turunda kazandığı yerleri kaybetmedi. Böylelikle Abu Dhabi’de yapılan son yedi yarışın altısını polden başlayan isimler kazanmış oldu.

Red Bull takımının ikinci pilotu Alex Albon ise ilk turlardan sonra Norris’i geçmeyi başardı ve yarış sonuna kadar yerini koruyarak 4.sırada tamamladı. Albon, Hamilton’a yaklaşsa da geçmeyi başaramadı.

Geçtiğimiz yarış Hamilton’un yokluğunda Mercedes-Benz ile yarışan George Russell ise yarışı Williams ile 15.sırada tamamladı.

McLaren Racing Takımlar Sıralamasında 3.Oldu

İngiliz yarış takımı McLaren ise yarışın ardından üreticiler klasmanında üçüncü sıraya yerleşti. Hamilton’un ayrılmasından beri zorluklar yaşayan takım bu yarıştan mutlu ayrıldı. Lando Norris yarışı 5.sırada tamamlarken, McLaren’da son yarışına çıkan Carlos Sainz Jr. yarışı 6.tamamladı.

Formula 1 Abu Dhabi GP’de Perez Hüsran Yaşadı

Sakhir GP’de yarışı kazanan isim olan Sergio Perez ise büyük bir hüsran yaşadı. Güç ünitesinin değiştirilmesi sebebiyle yarışa cezalı olarak son sıradan başlayan Perez ilk 10 turda 15.sıraya kadar yükselse de, aracının arızasından ötürü yarışa erken veda etti.

Lance Stroll ise yarışı son turda Esteban Ocon’a geçilerek 10.olarak tamamlayabildi. Racing Point alınan kötü sonucun ardından üçüncülüğü McLaren’a kaptırdı.

Sebatian Vettel Ferrari’ye Veda Etti

Ferrari oldukça kötü bir performansla yarışı son sıralarda tamamladı. Üç kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel, Ferrari ile son yarışında yarışı 14.sırada bitirdi ve takıma veda etti. Charles Leclerc ise yarışı 13.sırada tamamladı.

Yarış sonunda ilk 10 ise bu şekilde;

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here