Formula 1’de sezonun 6. yarışı F1 Azerbaycan GP ile gerçekleşecek. Bakü’de, takvimin en keyifli pistlerinden birinde, gerçekleşecek yarış öncesi şampiyona lideri Max Verstappen ile 4 puan gerisindeki Lewis Hamilton arasındaki kıyasıya rekabet devam ediyor. Peki sıralama turları saat kaçta? Yarış ne zaman yapılacak? Hangi kanal yayınlayacak?

F1 Azerbaycan GP Cuma Günü Programı

Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan yarış, 4 Haziran Cuma günü saat 11:30’da yapılacak olan 1. Antrenman Turları ile başlayacak. Ardından, aynı gün saat 15:00’da yapılacak olan 2. Antrenman Turları ile pilotlar kendilerini ve araçlarını test edecek. Ayrıca yarış için araçlarındaki gerekli ayarlamaları yaparak günü noktalayacak. İki seans da S Sport+ ekranlarında olacak.

Azerbaycan GP Cumartesi Günü Programı ve Sıralama Turları

Gün, saat 12:00’daki 3. ve son antrenman turlarıyla başlayacak. Bakü gibi sürmesi çok keyifli ancak sokak pisti olmasıyla tehlikeli de olan bir pistte her antrenman seansı büyük öneme sahip. Bu antrenman da takımlar için oldukça önemli olacak. Son ayarlamalar yapılacak, yarış tempoları ve sıralama tempoları test edilecek.Azerbaycan Ricciardo Verstappen Kaza

Peki Sıralama Turları ne zaman?

Azerbaycan’da pilotların start pozisyonunu belirleyecek olan sıralama turları, 5 Haziran Cumartesi saat 15:00’da başlayacak. Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Antrenman ve Sıralama Turları Serhan Acar’ın anlatımıyla S Sport 2 ve S Sport+ ekranlarında yayınlanacak.

F1 Azerbaycan GP Yarış Saat Kaçta?

Sürücüler ve markalar klasmanında Mercedes ve Red Bull rekabetinin zirvede yaşanacağı yarış, 6 Haziran Pazar günü Türkiye saati ile 15:00’da izleyenlerle buluşacak. Özellikle Red Bull açısından psikolojik üstünlüğü alabilmek için oldukça önemli olan yarış, sıralama turlarında olduğu gibi Serhan Acar’ın anlatımıyla S Sport 2 ve S Sport+ ekranlarında olacak.

Sürücüler ve Markalar Klasmanındaki Son Durum

Monako’da yaşanan ilginç puan kayıpları ve kazançlarla rekabet biraz kızıştı desek yanlış olmaz. Mercedes ve Red Bull rekabeti zirve yapmışken, onların altında da McLaren ve Ferrari arasında inanılmaz bir çekişme var. Sürücüler klasmanında da iki pilot zirvede kıyasıya çekişiyor ancak orta sıralarda işler daha da karmaşık. İşte Formula 1 Dünya Şampiyonası Sürücüler ve Markalar Klasmanı’nındaki son durum;

Sürücüler Klasmanı:

Markalar Klasmanı:

Yarış hafta sonunda neler oldu? Antrenman turları nasıl geçti? Sıralama turu sonuçları gibi haberler için bizi takip etmeye devam edin.

Formula 1 Monako GP 2021 Değerlendirmesi

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here