Ford İşten Çıkarma Yapacağını Açıkladı. Çıkartılacak Sayı 8 Bin

0
722
Ford İspanya yatırımları

Ford, işten çıkarama yapacağını duyurdu. ABD merkezli Ford Motor Şirketi, elektrikli otomobillerin üretimlerini finanse etmek amacıyla kârlarını arttırmaya çalışıyor. Bu sebepten de gelecek aylarda toplamda 8 bin kişinin işten çıkarılacağı duyuruldu. İşten çıkarmaların, öncelikle içten yanmalı motorlu otomobil üretimlerinden sorumlu Ford Blue biriminden yapılacağı açıklandı. Bu birimin yanı sıra diğer birimlerde de işten çıkarma yapılacak. Fakat bu planın henüz kesinleşmediği ve değiştirilebileceği de gelen bilgiler arasında.

Ana Merkezi ABD Olabilir

Ford’un CEO’su Jim Farley’nin planının önemli bir parçası da 2026’ya kadar 3 milyar dolarlık maliyet azaltma hareketi. Daha önceden Farley, Ford Blue’yu tüm işletme için kâr ve nakit motoruna dönüştürmek istediğini söylemişti. Diğer yandan ise Farley, Mart ayında önemli bir karar alarak elektrikli ve içten yanmalı otomobil üretimlerinden sorumlu departmanları birbirinden ayırdı. Bunun ardından elektrikli otomobil üretimi için ‘Model E’ departmanı kurulmuştu. Ayrıca içten yanmalı otomobil üretimi için de ‘Ford Blue’ departmanı oluşturuldu.

Yapılması beklenen işten çıkarmaların ise Ford’un çeşitli operasyonel faaliyetlerinde  görev alan maaşlı çalışanları arasında gerçekleştirilmesi bekleniyor. İşten çıkarmaların aşamalar halinde olacağı açıklandı. Diğer yandan ise işten çıkarmaların bu yaz başlaması bekleniyor. Ford’un yapacağı işten çıkarmaların beklendiği ana merkez ise ABD merkezi. Ford’un ABD merkezinde toplamda 31 bin maaşlı çalışanı mevcut.

Ford işten çıkarma

Ford, İşten Çıkarma Yapacağının Sinyalini Bu Sözlerle Vermişti

Şu ana kadar Ford şirketinden işten çıkarmalar hakkında resmi bir açıklama gelmedi. Fakat şirket, elektrikli otomobil sektöründe gerçekleşen büyümeden yararlanabilmek için yeniden şekillenmeye gideceğini duyurdu. Şirketin baş iletişim sorumlusu Mark Truby yaptığı açıklamada, sektörün en iyileriyle rekabet etmek adına maliyetleri düşürmek için net hedefler belirlediklerini söyledi.

Ford’un CEO’su Farley ise artan garanti maliyetleri gibi sebeplerden dolayı elektrikli araç satışlarından buharlaşan kârları arttırmanın yolunu daha önceden açıklamıştı. Farley’e göre bu yol personeli azaltmaktan geçiyor. Ford’un CEO’su, şubat ayında düzenlenen Wolfe Research otomobil konferansında, “Çok fazla personelimiz var” demişti. Bu sözlerle birlikte Farley, bugün yayılan işten çıkarma haberlerinin sinyalini çok önceden vermişe benziyor.

Tüm Ford İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here