Ferrari SP48 Unica Sadece 1 Adet Üretilecek Model!

0
1904
ferrari sp48

İtalyan otomobil devi olan Ferrari, yalnızca bir adet ürettiği kişiye özel yeni otomobilini tanıttı. Marka, özel projelere serisine son üye olarak SP48 Unica modelini ekledi. Bu özel model, Ferrari F8 Tributo’dan ilham alınarak üretilmiş. Ferrari SP48 Unica, her ne kadar Tributo baz alınarak üretilmiş olsa da Tributo’ya hiç benzemeyen bir tasarıma sahip. Üstelik hiçbir Ferrari modeline de benzemiyor. Buna rağmen özel model, tasarımındaki bazı detaylarla daha şimdiden kalpleri çalmayı başardı.

Tamamen Kişiye Özel

Ferrari SP48 Unica’ya sahip olacak müşteri, modelin tasarımının her aşamasına dahil olmuş köklü bir Ferrari müşterisi. Bu özel müşteri için üretilecek model, yarış ruhu ve hız tutkusunu yepyeni bir boyuta taşıyor. Ferrari SP48 Unica, Ferrari’nin yenilikçi ve tutku dolu değerlerini koruyor. Bir diğer yandan ise var olan bir modeli büyük bir yetenekle dönüştürmesini de yansıtıyor.

ferrari SP48 Unica

Ferrari SP48 Unica Dış Tasarım

F8 Tributo temeli üzerine kurulmuş bu iki kişilik spor Berlinette Ferrari Tasarım Merkezi’nde hayata geçirilmiş. Önderliğini ise Flavio Manzoni yapmış. Bu özel modeli baz alındığı orijinal modelden ayrıştıran özellikleri ise gergin çizgileri ve agresif duruşu.

Bir diğer yandan SP48 Unica’da farları yeniden tasarlanmış. Aynı zamanda fren havalandırma girişleri de yeniden konumlandırılmış. Bu yenilikler modele, ön bölümünde “OK” yaklaşımını yansıtan yüzünü kazandırmış. Ferrari SP48 Unica’nın yeniden tasarlanan ön ızgara ve motor hava girişleri için parametrik modelleme ve 3-Boyutlu prototipleme teknikleri kullanılmış. Üstelik SP48 Unica’nın mükemmel 3-Boyutlu ızgaraları da eşsiz duruşuna destek oluyor. Aracın iç tasarımı ile ilgili ne yazık ki elimizde bir bilgi yok.

ferrari SP48 Unica

Yüksek Performans 

İtalyan otomobil devi Ferrari özel üretim aracında yaptığı teknik değişiklikleri henüz paylaşmadı. Ancak aracın F8 Tributo motoruna sahip olduğunu varsayarsak 3,9 litrelik çift turbolu V8 motora sahip diyebiliriz. Aynı zamanda bu güçlü motoru 710 beygir gücü ve 710 Nm tork üretiyor. Böylece araç, 100 kilometre hıza 2,9 saniyede ulaşabiliyor.

Ferrari SP48 Unica fiyatı hakkında henüz bir bilgi paylaşmadı. Ancak aracın özel üretim olduğu düşünülürse, dudak uçuklatacak bir fiyatı olacağını hayal edebiliriz. Hatırlarsak; bu özel modelin temeli olan Ferrari F8 Tributo 280 bin dolarlık fiyat etiketine sahipti.

2.El Ferrari İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here