Formula 1 sezonun 3. ayağı F1 Portekiz GP ile gerçekleşecek. Portimao’da Alvagre pistinde gerçekleşecek yarış öncesi Max Verstappen ve Lewis Hamilton arasındaki çekişme F1 severlerde büyük heyecan yaratıyor. Peki sıralama turları saat kaçta? Yarış ne zaman yapılacak? Hangi kanal yayınlayacak?

F1 Portekiz GP Sıralama Turları Sonuçları

Türkiye saati ile 1 Mayıs 17:00’da başlayan Portekiz GP Sıralama turları tamamlandı. Portekiz GP sıralama turlarında Valtteri Bottas takım arkadaşı Lewis Hamilton’a 0.007 saniye fark atarak pole pozisyonunu kazandı ve 2021 sezonu için ilk pole pozisyonunu almış oldu.

Pazar günü yapılacak yarışa Lewis Hamilton 2. ve Max Verstappen 3. sıradan başlayacak.

İşte F1 Portekiz GP Sıralama sonuçları

f1 portekiz gp sıralama sonuçları copy
Portekiz GP Sıralama Turları Sonuçları

F1 Portekiz GP Yarış Saat Kaçta?

Yarış, sürücüler klasmanında 7 kez Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton’un 1 puanlık üstünlüğü ile başlayacak. Formula 1 severlerin büyük heyecanla beklediği yarış 2 Mayıs Pazar günü saat 17:00’da yapılacak. Yarış, sıralama turlarında olduğu gibi Serhan Acar’ın anlatımıyla S Sport ve S Sport+ ekranlarında olacak.

Portekiz GP 1. Gün Antrenman Turları Nasıl Geçti?

1. Antrenman Seansı

30 Nisan Cuma günü saat 13:30’da gerçekleştirilen ilk serbest antrenman seansı Mercedes AMG Petronas sürücüsü Valteri Bottas’ın üstünlüğü ile tamamlandı. Bottas’ı şampiyona ikincisi Max Versteppen takip etti. Vertappen’in takım arkadaşı Sergio Perez ise 3. oldu. Şampiyona lideri Hamilton antrenman turlarını 5. sırada tamamladı.

Formula 1 Portekiz GP 1. Antrenman2. Antrenman Seansı

Aynı gün saat 17:00’da başlayan 2. Antrenman turlarında ise Lewis Hamilton’un üstünlüğü vardı. Şampiyona sıralamasında olduğu gibi Hamiltonu, Verstappen takip etti. İlk antrenman seansını ilk sırada tamamlayan Bottas ise üçüncülükle yetindi. Ayrıca Formula 1 tarafından yapılan sıralama turu analiz tahmininde Lewis Hamilton ilk sırada yer aldı.

Formula 1 Portekiz GP 2. AntrenmanYarış hafta sonu Cumartesi günü saat 14:00’da yapılacak son antrenman turu ile devam edecek. Ardından saat 17:00’da sıralama turları ve Pazar günü saat 17:00’da yapılacak yarışla F1 Portekiz GP tamamlanmış olacak.

Formula 1 Türkiye’ye Geri Döndü

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here