2021 Ford Ranger Raptor 2.0L EcoBlue Detaylı İnceleme

0
8912
Ford Ranger Raptor

Ford Ranger Raptor modelini test ettiğim süre boyunca aklımdan çıkmayan tek bir konu vardı: Onu nasıl geri verecektim.

Ford Ranger Raptor Tasarım Özellikleri

Bu tip araçları zaten seven biriyseniz Ford Ranger Raptor size çok daha fazlasını sunan araçlar arasında yer alıyor. Tasarım konusunda ön plana çıkan detaylarının sayısı fazlasıyla var. Ancak benim asıl ilgimi çeken onu test ettiğim süre boyunca tam bir ilgi mıknatısı olarak dolaşmam oldu. Hangi yol şartında olursam olayım meraklı ve biraz da kıskanan gözler üzerimdeydi. Heybetli detaylarıyla tüm gözleri üzerime çekerken tam beklediğim gibi en çok ilgiyi orman ve arazi şartlarında yaptığı sürüşler sırasında buldum. Özellikle kırmızı renklerin altında olması onun çok daha fazla dikkat çekmesinin en önemli nedenlerinden biriydi. Ancak asıl ilgili çeken onun yüz tasarımındaki hatları oldu. Ben geliyorum, bir zahmet yoldan çekilin ifadesindeki yüz tasarımı gerçekten de inanılmaz çekiciydi.

İç Mekan Özellikleri

Yüksek yapısıyla iniş binişler oldukça zor. Ama bu umurumda oldu mu? Elbette hayır. Bunun için neredeyse iki ayağımın birden rahatlıkla sığdığı bir basamak ve iniş binişi kolaylaştırmak için bir tutamak yer alıyordu. Bu iki detayı kullanırken tıpkı dış tasarımında olduğu gibi yaşam alanında da son derece heybetli olan kumanda merkezine geçtim. Hem ön tarafta hem de arkada son derece geniş bir yaşam alanı sunuyor olması kalabalık yaptığım sürüşler sırasında herkesin rahat etmesini sağladı. Önde oturan yolcular açısından süspansiyon sisteminin konforu ve sessizlik beklentilerimi zorlanmadan karşıladı. Arka taraftakilerin de bu konular hakkında önemli şikayetleri olmadı. Yaşam alanında otomobil konforunu sunan Ford Ranger Raptor, kullanım açısından bir sıkıntı yaşatmadı. Aracın içinde neyi aradıysam tam yerinde buldum. Büyük ekrandan yapılan yönlendirmelerim konuşunda da hiç sıkıntı yaşamadım.

Motor Özellikleri

Heybetli aracın tam da beklediğim gibi heybetli bir motor seçeneği vardı. Yaptığım tüm sürüşler sırasında performans ve engel aşma konusunda motor kaputunun altında yatan güçlü ünite ve 10 ileri oranlı otomatik şanzımanı ondan keyif almamı sağlayan en önemli etkenlerden oldu. Ford tarafından açıklanan fabrika verilerine göre 2.0L EcoBlue Dizel Çift Turbolu motor 213 PS güç üretiyor. Elbette onun en önemli özelliklerinden bir diğeriyse 500 Nm tork üretiyor olması. Gerçekten son derece iyi bir çekiş gücünün kilit anahtarı bu. Araçta kullanılan 10 ileri oranlı otomatik şanzımanın ayarları da zorlanmadan beğenimi kazandı. İstediğim türde yani ekonomik kullanım istediğimde ekonomik, performanslı kullanım istediğimde performanslı sonuçlara ulaştım. Fabrika verilerinde ortalama yakıt tüketimi açısından verilen değer 8.9 litre olarak açıklanmıştı. Yaptığım 100 km karma yol şartlarındaki testte benim karşıma çıkan sonuç 10 litre oldu. 2524 kg boş ağırlığı olan bir araç ve çok başarılı çekiş sistemlerinin yardımıyla iyi diyebileceğim bir sonuç.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Yol tutuş konusunda kabiliyetli olmak zaten onun kanında olan bir özellik. Hepimizin bildiği gibi yol tutuş konusunda Ford modelleri her zaman ön plana çıkan otomobillerden olmuştur. Ford Ranger Raptor hayatına bu tip bir artıyla başlamış olsa bile bunu iki üç adım ileriye taşımış durumda. Elbette bunları yazarken onunla asfalt üzerinde yanlamak falan aklınıza gelmesin. Onun limitlerinde bu aracı kullandığınız zaman yol tutuş kabiliyeti son derece iyi. Ancak onun asıl oyun alanı olan asfalt dışına çıktığınızda yol tutuş konusunda asıl şovuna şahit oluyorsunuz. Önünüzdeki tüm engelleri gözünüz kestiriyor, çünkü ona kabiliyeti nedeniyle güven duyuyorsunuz ve bunun karşılığını tam olarak alıyorsunuz. Asfalt sürüşler sırasında zaten konforlu bir araç olan Ford Ranger Raptor, arazi sürüşlerinde de bu konfordan ödün vermiyor.

Güvenlik Özellikleri

Ford Ranger son olarak 2012 yılında Euro NCAP çarpışma testine girdi ve en yüksek puan olan 5 yıldız olarak başarısını ispatladı. Bu sonuca ulaşırken yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 96 gibi çok başarılı bir sonuç elde etti. Çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 86, yaya güvenliğinden yüzde 81 ve teknolojik yardımcılarından da yüzde 71 aldı.

Ford Ranger Raptor Yorumları

En başta dediğim gibi ondan ayrılmak gerçekten zor oldu. Bu tip araçları seven biriyim ama Ford Ranger Raptor bu sevgimi daha da ileriye taşıdı. Sunduğu her özellikle ondan keyif almanızı ve ona güven duymanızı sağlıyor. Elektronik yardımcıları ve dört tekerlekten çekiş sistemini inanın burada ne kadar övsem az kalabilir. Bu arada onun tüm bunları fabrika çıkışlı bir model olarak yaptığını unutmayın. Yani herhangi ekstra bir modifiye görmemiş hali.

Ford Ranger Raptor Fiyat Özellikleri

Ford Ranger Raptor özel siparişle satılırken, onunla ilgili fiyat bilgisi almak için de yetkili servislerle iletişime geçmek gerekiyor. 2021 Ford Ranger Wildtrack Türkiye’de 426.000 TL etiketle satılıyor.

Ford Ranger Raptor Teknik Özellikleri

Ford Ranger Raptor

İkinci El Ford Ranger Fiyatları

Sıfır KM Ford Ranger Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here