Elektrikli Arabaya Geçiş ile Ortaya Çıkan Yeni Meslekler

0
2431
Elektrikli Araba, karanlık çekim

Elektrikli arabaya geçiş kitlesel olarak hızla artıyor. Bu durum modern dünyada meslek kolları da dahil olmak üzere birçok değişikliği beraberinde getiriyor. Tabi ki her yeniliğin kendine has kodları vardır. Her değişiklik belli bir kültür, ekosistem, ekonomik faaliyet içerisinde gerçekleşir. Bunların hepsinin doğal sonucu da her zaman yeni mesleklerin ortaya çıkışı olmuştur. Gitgide daha fazla dijitalin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Hal böyle olunca, internet ve mobil iletişimin sonucu olarak dijital hayatımızda daha fazla yer kaplıyor. Tüm bu dijitalleşme süreci elektrikli arabaya geçiş sürecinin de hızlanmasını sağlıyor. Tüm planların hızla değiştiği bu yeni dünyada yepyeni mesleklerin ortaya çıkması kaçınılmaz. Bu nedenle, doğal olarak elektrikli araçlar ile de yeni meslekler ortaya çıkıyor. Hadi gelin elektrikli arabalar sayesinde hayatımıza giren ya da girecek olan melekleri inceleyelim!

Ürün Dehası (Başlangıç ​​Temsilcisi)

Elektrikli arabaya geçiş ile ortaya çıkan yeni mesleklerin başında ürün dehası geliyor. Elektrikli bir arabanın kullanımı için eğitim gerekiyor. Çünkü doğaçlama ile kullanmak yerine bilinçli kullanmak çok daha verimli olacak. En azından ilk aşama için bir uzman yardımı gerekli. İşte tam bu noktada ürün dehaları ortaya çıkıyor. Bu meslek sayesinde pil yönetimi sorunları, şarj etme, rotalar, şarj oranları, ağlar ve operatörler hakkında bilgi sahibi olmak oldukça kolaylaşıyor. Tüm bu süreçlerde eşlik edecek olan rehberler ise ürün dehaları. Gerçekten yeni bir meslek olan ürün dehaları büyük ihtimalle yakın gelecekte otomobil markalarının bayilerinin her birinde böyle bir uzman olacak.

Şarj İstasyonu Yükleyicisi

Elektrikli Araba Şarj İstasyonu

Şarj istasyonu yükleyiciliği aslında bir nevi bir iş kolu. Elektrikli arabaya geçiş sürecinde çok daha fazla şarj istasyonuna ihtiyaç var. İşte şarj istasyonu yükleyicileri de tam olarak bu noktada devreye giriyorlar. Temel olarak aracın şarj dolum sürecini gerçekleştirebileceği uygunlukta bir alan oluşturmak. Bu meslek için fazlasıyla girişim bulunsa da hala çok fazla açık var dünya çapında. Talep o kadar fazla ki bir süre daha kesintisiz yeni girişimler sürebilir. Hem büyük hem de küçük birçok işletmeye ihtiyaç var. 

Özel Uygulama Geliştiricisi

Elektrikli Araba Rota

Elektrikli araç kullananlar zaten büyük olasılıkla zaten bir uygulama kullanıyorlar. Bu meslekte çalışanların genellikle elektrikli araçla seyahatlerin yönetimini ve planlamasını düzenler. Halihazırda bunun için oluşmuş birçok ekosistem mevcut. Aslında mobil uygulamaların gelişimi ile doğrudan bağlantılı bir meslek.

Elektrikli Pompa Görevlisi

Elektrikli Araba Şarj Ünitesi

Elektrikli arabaya geçiş ile birlikte tıpkı bir benzin istasyonu görevlisi gibi çalışması beklenen bir meslek. Halihazırda bu meslek için çok olumlu düşünceler mevcut değil. Ancak her yerde olmasa da bazı yerlerde olmasının bir zararı olmaz. Özellikle şarj istasyonları yoğun olduğunda süreci kolaylaştırması olası. Bu bir çeşit rehberlik gibi görülebilir. Kullanıcılara süreci açıklamak, onlara eşlik etmek, ve arabuluculuk yaparak istasyonu düzene sokmak iş tanımına giriyor.

Gazeteci/Uzman Medya

Her yeni faaliyet sektörü, çok hızlı bir şekilde kendi özel medya sistemini oluşturur. Artık elektrikli otomobilde uzmanlaşan gazetecilere ihtiyaç olduğu bir gerçek. Şu anda net olarak böyle bir meslek yok gibi görünse de kısa bir süre içerisinde artması beklenen bir meslek. Gerçekten de kodlarıyla, düşünme biçimleriyle otomotiv sektörünü anlamada gerekli olan bir disiplin.

Elektrikli Araba Modelleri

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here