Audi e-tron, Alman üreticinin ilk tamamen elektrikli modeli. MLB platformu üzerine inşa edilmiş, Audi modellerine özgü kalite ve performans açısından tüm modern standartları daha “yeşil” bir görünümde garanti etmek için tasarlanmış büyük bir sedan.

Audi e-tron’un veri sayfası :

 Veri Sayfası
 koltukların sayısı 5
 Gövde 660 litre
 Güç kaynakları Elektrik
 Sınıf
 Cv / kW (itibaren) 360/265

 

Audi e-tron: Boyutlar

Yaklaşık 400 km menzile sahip yeni Audi e-tron, 4,9 metre uzunluğunda, 1,93 metre genişliğinde ve 1,61 metre yüksekliğinde. Beş yolcu için iyi bir alan sağlarken, yolcuların sessiz ve rahat ulaşımını da garanti ediyor. Bagaj yaklaşık 600 litre kapasiteye sahip.

Boyutlar
Uzunluk 4.900 mm
Genişlik 1.940 mm
Yükseklik 1.630 mm
Adım 2.928 mm

 

Audi e-tron: İç Mekan

E-tron’un iç mekanı, en yeni Audi otomobillerinin stilistik dilini açıkça konuşuyor. Gergin çizgiler ve her şeyden önce zengin teknolojik içerikle donatılmış. Gösterge panelinde neredeyse hiç fiziksel düğme yok, hepsi dokunmatik düğmelerle veya doğrudan dokunmatik ekranlarla değiştiriliyor.

audi e-tron

Direksiyon simidinin arkasındaki Audi Virtual Cockpit’ten, MMI bilgi-eğlence sistemine kadar aracın işleyişi hakkındaki tüm bilgileri kontrol altında tutmak mümkün. Ama hepsi bu kadar değil. Gösterge panelinin alt kısmında, klima sisteminin çeşitli işlevlerini kontrol etmenin mümkün olduğu başka bir ekran daha var.

Yeni Audi e-tron’daki çok ilginç bir yenilik var. Geleneksel aynaları sanal aynalarla değiştirme imkanı sunuyor. Kapıların iç tarafına iki OLED monitörde yakalanan görüntüleri yansıtan dış dikiz aynalarının yerine konumlandırılan iki kameradan oluşan bir sistem var. Otomobilin verimliliği üzerinde de olumlu etkilere sahip olabilen teknolojik bir çözüm.

Audi e-tron: Dış Görünüm

Diğer üreticilerin yaptıklarının aksine Audi, elektrikli arabası için geleneksel bir tasarım seçti. E-tron’un gövde hatları, diğer birçok elektrikli modele özgü tuhaf şekillere boyun eğmeden, normal bir benzinli veya dizel SUV’ninkini takip ediyor.

Ön tarafa bakıldığında, dört halkanın logosunu belirleyen büyük tek çerçeveli ızgara alan hakim. Tam LED farlar bunun etrafında yer alırken, daha aşağıda üstyapı üzerindeki hava akışını iyileştirmek için tasarlanmış özel hava girişleri var. Arka kısım, optik grupların ledli tek bir ışık segmenti oluşturacak şekilde birleştirildiği çok özel bir tasarıma sahip.

Motorlar

Audi e-tron için mevcut üç motor bulunmaktadır. Üçü de elbette elektrikli.

İlki, 313 hp sistem gücü ve yaklaşık 300 km menzil için aks başına bir adet olmak üzere iki elektrik motoruna güç sağlayan 71 kWh lityum iyon pil ile çalışan 50 quattro ile başlıyor.

Menzil açısından daha fazlasını arayanlar için, 95 kWh bataryası yaklaşık 400 km menzil sağlayan ve iki elektrik motorunun 406 hp maksimum güç geliştirmesine izin veren 55 quattro varyantı var.

Son olarak, maksimum performans arayanlar için, 95 kWh pilin varlığına güvenebilen, ancak toplam güç için ikisi arka aksta ve biri önde olmak üzere üç elektrik motoruna güç sağlayan S versiyonu sunuluyor. Bu versiyonda araç 503 bg ve 360 km menzile sahip.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here