Bugatti Chiron Super Sport: Şık Bir İlk Örnek

0
5140
Bugatti Chiron Super Sport, önden görünüm, mavi ve turuncu renk

İlk olarak Haziran 2021’de tanıtıma çıkan Bugatti Chiron Super Sport artık üretime geçiyor. İlk örneği Molsheim Fabrikasında üretilen sportif otomobil müşterileri ile kavuşmaya biraz daha yaklaştı. Bugatti mutlu ve zengin bir müşteri profiline hitap ediyor. Bu yepyeni model de tüm prestiji ile müşterilerini mutlu edeceğe benziyor.

Bugatti Chiron Super Sport, mavi ve turuncu renk, yandan görünüm

Bugatti Chiron Super Sport, Chiron “tout court”un optimize edilmiş bir versiyonundan ibaret. Ayrıca Chiron’un bu yeni versiyonu önceki haline göre 25 cm daha uzun bir arka kısma sahip. Asıl amacı aerodinamik sürtünmeyi minimuma indirmek olan bu spor otomobil her anlamda yenilenmeyi başarmış. Açık ön tamponu, ön çamurluklarındaki yuvarlak delikleri, revize edilmiş kenarları ile şıklığı hissediliyor. Ayrıca özel bir difüzöre ve iki çift egzoz çıkışı da dikkat çekiyor. Bunlara ek olarak, aracın daha çarpıcı olması için ızgaradaki ’38’ sayısı da turuncu renkte. Bunun arkasındaki hikaye ise henüz bilinmiyor.

Bugatti Chiron Super Sport, ön kısım

Özel Işık Dalgaları ile Benzersiz Tasarım

Bu çok özel Bugatti Chiron Super Sport bir hiper spor otomobil olarak hayal edilmiş. Süper spor otomobil temel olarak, güzel bir açık mavi renge sahip. Buna ek olarak yeni Bugatti kendisini benzersiz bir model yapan turuncu desenlere sahip. Bu desenlerin boyası özenle tek tek yapılmış. Bugatti’nin açıklamalarına göre, bu renk bantları ışık dalgaları şeklinde modelin şeklini takip ediyor. Ayrıca jantlarında bile turuncu renk bulunan Super Sport ışık oyunlarını iç mekanda da devam ettiriyor. 

Bugatti Chiron Super Sport, mavi ve turuncu renk, arkadan görünüm

Yüksek Motor Gücü ile Bugatti Chiron Super Sport

Chiron Super Sport’un yeni mekaniği de hızlı sürüş sağlamasıyla iddialı olduğunu belli ediyor. Üstelik yeni süspansiyon ve direksiyon ayarları da yol tutuşunda üst seviye hizmet sağlıyor. Ayrıca 1578 beygir gücü ile standart Chiron’a kıyasla 100 ek beygir gücüne sahip olan hiper spor otomobil oldukça güçlü. Bununla birlikte, çift debriyajlı şanzımanı ve 7 vitesi ile de farklılığını gözler önüne seriyor. Ancak bu 7. vitese geçmek için 403 km/s hızla gitmek gerekiyor. Bugatti’nin ifadelerine göre Super Sport diğer Chiron’lardan %7 daha hızlı. 

Bugatti Chiron Super Sport, motor

Super Sport için başlangıç fiyatı 3,9 milyon dolar olacak. Ancak Bugatti siparişle çalışıyor. Bu yüzden araca kavuşmak için bir bekleme listesi var.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here