Cupra, Türkiye’deki İlk Showroomunu Açtı

Cupra, Türkiye'de sadece kendi bünyesinde bulunan otomobil modellerinin sergilendiği ilk showroomunu açtı. 

0
1302
Cupra

Türkiye pazarına 2021 yılının Nisan ayında giren Cupra, sadece kendi bünyesinde bulunan otomobil modellerinin sergilendiği ilk showroomunu açtı. Cupra showroom, Doğuş Oto Esenyurt’ta gerçekleşti. Cupra, Nisan 2021’den bu yana ülkemizde satışlarına devam ediyor. Nisan 2021’den bugüne, geçtiğimiz yıl 285, bu yılın ilk 5 ayında ise 789 adet olmak üzere toplamda 1.074 adet otomobil satışı gerçekleştirdi.

Cupra’nın Yolculuğu

Cupra Türkiye’deki ilk showroomunu gerçekleştirdi. Fakat Cupra’nın henüz yeni ama hızlı yolculuğunu biliyor musunuz?

Cupra markası yolculuğuna 2018 yılında başladı. Markanın karakterini somut hale getiren ilk model ise Cupra Ateca olmuştu. Ateca’nın iki yıl ardından Cupra Leon pazara çıktı. Leon, Cupra’nın güçlü motorlara sahip ilk otomobili olmuştu. Diğer yandan ise yüksek performanslı plug-in hibrit motoru ile markanın ilk elektrikli otomobili unvanını aldı. Ardından ilk bağımsız model olan Cupra Formentor takip etti. Crossover SUV modeli olan araç 100.000 adet satış ile markanın en çok satılan modeli konumunda. Daha sonra ise Cupra’nın envanterine yüzde yüz elektrikli modeli olan Born eklenmişti.

Markanın Hedefi Yılda 500.000 Araç Satışı

Haziranın ilk haftasında markanın doğduğu yer olan Terramar-Sitges’de “The Unstoppable Impulse” etkinliği düzenlenmişti. Burada Cupra’nın hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulunan şirket CEO’su Wayne Griffiths, markanın hedeflerinin orta vadede yılda 500.000 araç satışı ve uluslararası alanda yeni pazarlara genişlemek olduğunu aktarmıştı. Ayrıca yeni segmentlere dahil olmaya devam etmek istediklerini söylemişti. Diğer yandan ise Griffiths, yeni gelecek modellerin markanın otantik ve sıra dışı ruhuna sadık kalmaya devam edeceğini vurguladı.

Cupra bugüne kadar 200.000’e yakın araç satışı gerçekleştirdi. Ayrıca 2018’de 430 milyon euro olan cirosunu 2021 yılının sonunda 2,2 milyar euroya yükseltti. Bununla birlikte Cupra, hedeflerinin üstünde bir başarı yakaladı. Diğer yandan Cupra, gerçekleştirdiği showroomun ardından Türkiye pazarında da büyüme hedeflerini doğruladı. Büyüme hedefi sürekli olarak devam eden marka mevcut 12 satış noktasına ek olarak yeni yatırımlarla Türkiye genelinde satış noktalarını artırmaya devam ediyor. Cupra gelecek yıllarda, özellikle ülkemizde adından çok söz ettirecek gibi duruyor.

Satılık Tüm Cupra Modellerine Göz Atın⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here