Citroen e-SpaceTourer 230 km Menziliyle Görücüye Çıktı

3
1678
Citroen-e-SpaceTourer-2020
Citroen-e-SpaceTourer-2020

Yeni tamamen elektrikli Citroen e-SpaceTourer, 230 km menziliyle görücüye çıktı. Tamamen elektrikli dokuz koltuklu bir Citroen e-SpaceTourer minivan, iddia edilen maksimum 230 km menzile ulaştı.

Bu yeni, tamamen elektrikli Citroen e-SpaceTourer. Fransız markanın ilk tamamen elektrikli minivanı olarak e-Dispatch panelvanını Ekim ayında showroomlara kadar takip edecek ve kısa süre önce tanıtılan Volkswagen ABT e-Caravelle’e rakip olacak.

İçten yanmalı motorlu SpaceTourer ile aynı EMP2 platformunu temel alıyor ve kısa süre önce piyasaya sürülen Citroen e-Dispatch gibi, önden monte edilmiş bir elektrik motorundan güç alıyor ve 50 kWh pil paketi ile desteklenen 134 bg ve 260 Nm tork sağlıyor.

Citroen e-SpaceTourer 3 Farklı Sürüş Modu Sunuyor

Citroen- e-SpaceTourer
Citroen e-SpaceTourer

Güç aktarma organı üç sürüş modu ile birlikte gelir. Eco modu, pilin menzilini en üst düzeye çıkarmak için motorun çıkışını yalnızca 80bhp ve 190Nm torkla sınırlar. Normal mod, Citroen’ın söylediği gibi performansı 107bhp ve 210Nm’ye yükseltirken, Güç modu motorun maksimum performansını ortaya çıkarır.

Citroen, e-SpaceTourer Pil Seçenekleri

Citroen-e-SpaceTourer-pil
Citroen-e-SpaceTourer-pil

Citroen, e-SpaceTourer’ın güç aktarım sisteminin, şarjlar arasında maksimum 230 km menzile sahip olduğunu ve yerli bir 7,4kW duvar tipi şarj cihazına takıldığında, pil paketinin sekiz saatten daha kısa sürede tam şarj olacağını söylüyor. 100kW hızlı şarj cihazına takıldığında, sistem yaklaşık yarım saat içinde yüzde 80 şarjı geri kazanacaktır.

Ayrıca, pil takımı aracın tabanının altına monte edildiğinden, e-SpaceTourer, yanmalı motorlu model ile aynı düzeyde pratikliği paylaşır. Üç oturma sırasında dokuz yolcuya kadar yer vardır ve beş koltuklu modelin bagajı, maksimum 2.381 litre kapasiteli dizel modelden 100 litre daha büyüktür.

Business Donanımı da Mevcut

Şu an için Avrupa’daki alıcılar iki trim seviyesi seçeneğine sahipler. Feel spesifikasyonu, sekiz yolcuya kadar oturma yeri ve ikinci ve üçüncü oturma sıraları için kayan kızaklar sunar. Taksi ve servis otobüsü firmaları, ön tarafa ekstra koltuk ve renkli arka camlar ekleyen Citroen’in Business donanımını tercih edebilir.

Her iki model de, EV’nin enerji akışını ve elektrik tüketimini gösteren yeni grafiklerin yanı sıra minibüsün şarj programını ve termal ön iklimlendirme sistemini yapılandırmak için yeni bir menüye sahip yedi inçlik dokunmatik ekranlı bir bilgi-eğlence sistemi ile birlikte geliyor.

Ayrıca, Citroen’in benzersiz olduğunu söylediği segmentte , yokuşta kalkış yardımı, sürücü dikkat uyarısı, kör nokta izleme sistemi, geri görüş kamerası, çarpışma riski uyarı sensörü ve baş üstü ekranı dahil olmak üzere kapsamlı bir sürücü destek teknolojisi yelpazesi bulunmaktadır.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here