BMW M5 CS ‘den Görseller Yayınladı

0
1455

BMW M Departmanı CEO’su Markus Flasch, tanıtımı oldukça yakın olan BMW M5 CS ‘den bazı detayları göstermek için kameraların önüne çıktı. Aslında yeni M5 CS’in tanıtımı geçtiğimiz hafta fiziki olarak yapılacaktı fakat pandemide görülen artış nedeniyle bu etkinlik iptal edildi.

1985 yılında piyasaya sürülen BMW M5, yüksek performanslı sedan sınıfının kurucularından biridir. Birkaç hafta içinde BMW M, 2017’den bu yana altıncı nesli olan modele ilk kez özel bir CS sürümü olan BMW M5 CS’yi ekleyecek.

bmw m5 cs

CS harflerinin ise BMW markasında uzun bir geçmişi vardır. Pek çok BMW sever, BMW 3.0 CS, 3.0 CSi veya 1970’lerin efsanevi 3.0 CSL gibi spor coupé’lerin adını biliyordur. O zamanlarda CS kısaltması “Coupé Sport” anlamına geliyordu. Şimdi ise BMW M’in ürettiği ve pistler için en ideal olan araçları anlatan “Competition Sport” anlamında kullanılıyor. BMW M2 CS, M3 CS ve M4 CS ise bu serinin diğer araçları.

BMW M5 CS Neler Sunacak?

Yeni M5 CS, daha sportif, daha lüks ve daha da özel olacak. BMW’nin V8 çift turbolu ünitesini kullanacak araç, 635 HP güç ve 750 Nm tork üretecek. Bu araç BMW’nin M ürün gamındaki tüm zamanların en güçlü aracı olacak.

bmw m5 cs

Tüm koşullarda kullanılabilir bir dört kapılı sedan olan M5 CS, Nürburgring gibi yarış pistlerinde özel modlar da sunacak. BMW M5 CS, standart olarak önde 275/35 ve arkada 285/35 boyutlarında Pirelli P Zero Corsa lastikler ile gelecek.

Otomobilin tamamında görülen Altın Bronz öğeler M5 CS için özeldir. Izgaralardan, jantlara kadar kullanılan bu renk aracı oldukça farklı göstermiş. Ayrıca CS modelinde kırmızı kaliperli karbon seramik frenler kullanılıyor. Aracın önümüzdeki ilkbaharda yollarda olacağı söylendi. Satış fiyatı konusunda ise henüz bir bilgi verilmedi.

İkinci El BMW İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here