BMW’nin Performans Bölümü M’den 50. Yıla Özel Yeni M Otomobili

0
941

Bilindiği üzere BMW’nin performans bölümü olan M bu sene 50. yılını kutluyor. Bu kutlama içinde 50. yıla özel M edition paketleri ürettiğini Mayıs ayında yaptığımız haberde bahsetmiştik. Bunun dışında üretici M3 Touring station wagon’u da piyasa sürerek başka sürprizleri de olduğunu bize göstermişti. Fakat BMW’nin 50. yıla özel M otomobili atılımı bir tek bu değil. Firma Goodwood hız festivalinde bunla ilgili açıklama yapmıştı. 50. yıla özel gelecek olan otomobilin M Hommage olma olasılığı yüksek. Gelmesi beklenen M Hommage, günümüzün 3.0 CSL’si olacak.

BMW 50. Yıla Özel M Edition Paketini Üretti!

50. yıla özel M otomobili

50. Yıla Özel M Otomobilinden Sadece 50 Tane Üretilecek

M Hommage

Piyasa gelmesi tahmin edilen M hommage, M4 CSL tabanlı olacak. Ayrıca daha fazla performansa dayalı ve birçok yükseltmelerle karşımıza çıkacak. Atılan iddialar doğrultusunda araç 607 beygir güç ve 700 Nm tork üretecek. Bunun dışında Hommage 0-100 km/h’a 3.5 saniyede çıkacak. Ayrıca aracın maksimum hızının 320 km/h olacağı düşünülmekte. Bunun dışında araç sekiz ileri tork konvertörlü otomatik ZF şanzımandan güç alacak. Araç dış görünüş bakımından ise matriks far, hafif tekerlekler ve daha aerodinami odaklı gövdeyle gelebilir.

M Hommage

50. yıla özel sadece 50 tane üretilmesi beklenen aracın fiyatı ise dudak uçuklatıyor. Söylentiler yeni M 3.0 CSL Hommage’in fiyatının 600.000 Euro olacağı yönünde.

M3 Touring

Peki sadece performans otomobili üreten M bölümünün performansın yanında dikkat çeken başka özellikli otomobili var mı derseniz o da var. İşte o da yukarıda bahsettiğimiz BMW M3 Touring wagon. Biraz da onun özelliklerine değinelim.

BMW’nin M3 Touring’i Bugünün En Hızlı Station Wagon

M3 Touring

Nürburgring pistinde yapılan test sürüşünde tur rekorunu kıran araç, şu anda en hızlı station wagon olarak geçmekte. 50. Yıla özel yapılan bu otomobil Goodwood Hız Festivalinde ilk kez karşımıza çıktı. Bu aracı özel kılan tek şey performansı değil. M3 touring ayrıca station wagon’da olduğu için araçla şehir içinde veya dışında aile ile keyifli bir yolculuk yapılabilir. Bunun dışında tek başına sürüldüğünde ise performansıyla ve özellikleriyle sürücüyü mest edecek gibi. Yani araç her yaştan kitleye hitap ediyor.

50. yıla özel M otomobili

Araç 510 beygir güç ve 650 Nm tork üreten 3.0 litrelik twin-turbo içeriyor. Ayrıca araç sekiz ileri otomatik şanzımana ve AWD (xDrive) seçeneklerine sahip. Yani otomobilde 4 teker çekişle beraber 8 ileri vites otomatik şanzıman yer alıyor. Bunun dışında M3 Touring, 0-100 km/h’ye 3,6 saniyede çıkabiliyor. Aracın maksimum hızı ise 280 km/h olarak geçmekte. M3 Touring ile alakalı daha fazla ayrıntıya aşağıdaki linkte bulunan içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

50. yıla özel M otomobili

2023 BMW M3 Touring Geliyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here