BMW XM Hibrit SUV Tanıtıldı

0
1948

BMW XM Concept tasarımı 50. yıl dönümü kapsamında gün yüzüne çıktı. SUV sınıfında yer alan araç BMW’nin M serisinin ilk elektrikli otomobili olacak. 4.4 litrelik benzinli V8 gövdesinden üretilecek motoru 740 beygir gücü, Plug-in Hibrit model olacak.

BMW XM Concept tasarımı en büyük pazara sahip Amerika’nın Miami eyaletinin Florida kentinde tanıtıldı. 2022’nin sonlarında Amerika’da satışa çıkacak. Avrupa’da satışına ise 2023 yazında satışı olacak.

BMW XM Concept Motoru

Concept XM’in PHEV güç aktarım sistemine sahip olacak. Bunun dışında BMW detay özellikler vermedi. Ancak bu aktarım ünitesinin merkezinde firmanın çift turboşarj V8 motoru yer alıyor. Bu model ayrıca 4 çekişli sekiz vitese sahip elektrik motoruna sahip olacak.

20 kw güç sağlayan elektrik motorunun 80 km’den fazla menzile sahip olacağı söylenmekte. BMW M serisinin başındaki Van Meel şu ifadeleri kullandı. “Şu anda kullandığımız güç aktarım organı markamızı adım adım elektrikli hale gelmesini olanak sağladı.”

XM sportif olduğu kadar lüks bir SUV olarak kendine yer buldu. Van Meel “M otomobil sahiplerinin performansla birlikte daha fazla lüks istediklerini” ayrıca belirtti.

Concept İç Tasarımı

Lüks olarak iç mekanda ön kabinde deri nostaljik kahverengi rengi hakim. Ayrıca arka koltuklar için deniz mavisi, elmas, kadife ve bakır gibi süsleme seçenekleri var. Aracın içinde ön ve arka tarafında kullanılan malzemeler ön kısmı daha sportif ve sürücü odaklı bir alan haline getirmiş. Arka kısım ise ön kısmın sportifliğine zıt olacak şekilde modern hale gelmiş.

Dış Tasarımı

Ön kısmında böbrek ızgara tercihi yer alıyor. LED ışıklarla çerçevelenmiş farlar ayrıca üstte ince LED şeritler halindeyken farların alt kısmında uzun kısa far huzmeleri için farklı dizayn edilmiş.

İki farlı tonda boyaya sahip olan araçta alt kısımda uzay grisi rengi hakimken üst kısımdaki altın mat bronz kısmı birbirinden ayırmak için ince parlak siyah bir kuşak tercihi göze çarpıyor.

BMW XM

Arka lambalar yanmazken ince siyah şeklinde olan LED arka lambalar yer alıyor. Ayrıca altıgen şeklinde ikili egzoz yer almakta. BMW’nin logosu ise arka camın sağ tarafına konumlandırılmış.

Konsept tasarım 23 inçlik alaşım jantlara sahip ancak başka şu an için herhangi şasi özelliği açıklanmadı. Tam olarak aracın boyutları da açıklanmadı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here