2022 BMW i7 Elektrikli Lüks Sedan Tanıtıldı

0
2965

BMW i7 2022 model elektrikli lüks Sedan otomobilini tanıttı. BMW tarafından elektrik performansını ve çok yönlü eğlence sistemini bir araya getirerek unutulmaz bir sürüş deneyimi sunduğu söyleniyor.

2022 BMW i7 Hakkında Detaylar

2022 model i7 400 Kw üzerinde güç çıkışlı elektrik motoruna sahip. Bu da araca 544 beygirlik güç sağlıyor. Maksimum hızlanma da ise tork değeri 745 nm. 0’dan 100’e 4.7 saniyede çıkıyor.

Bu motor araca ayrıca 600 km’nin üzerinde bir menzile sahip. Bunun yanı sıra aracın bataryasında kobalt ve lityum tercih edilmiş. BMW çevreye değer verdiğini ve bu yüzden araçta toprak elementleri kullanmadığını belirtti. Ayrıca aracın zemin kaplamasında Econyl gibi geri dönüştürülmüş malzemeler yer alıyor.

i7 İç Tasarımı

Kokpitte tüm yüzeyi kaplayan BMW İnteraction Bar isimli kontrol elemanı yer alıyor. Kokpitte ki ekran ise 14.9 inçlik kavisli bir ekran.

Aracın tavanında Sky Lounge panoramik cam yer alıyor. Bu cam tavan aracın içini aydınlatırken geceleri de dinamik ışık efektleri sağlıyor. BMW Executive Lounge adını verdiği bacak destekli arka koltuklar yer alıyor.

Arka kapılarda 5.5 inçlik dokunmatik ekranlar yer alıyor. Bu ekranlar sayesinde multimedya sistemini, otomatik klima ve koltuk ayarı yapılabiliyor. Bowers& Wilkins Diamond Surround Ses sistemi araçta 39 adet ve 1965 watt gibi ses sağlıyor. Bu ses sistemi ayrıca 4D Surround ses deneyimi de sağlıyor.

My Modes ışık, ses ve klima gibi özellikler kişiye özel ayarlama yapılabiliyor. BMW İconic Sound Sistemi sürüş esnasında rahat hissetmeniz için uygun müzikler çalıyor.

Dış Tasarımı

Dış tasarımda araçta kristal ön farlar var. Ayrıca aydınlatmalı BMW Iconic Glow böbrek ızgarası yer alıyor. L şeklinde inceltilmiş stop lambaları ve ince krom şerit özelliklere sahip.

Ayrıca bu özelliklerin dışında sürüş sırasında itiş gücü sağlayan ve aracın sessiz bir şekilde gitmesini sağlayan eDrive özelliği araçta yer alıyor.

Şu an için ülkemizde fiyatı hakkında kesin bir açıklama yapılmadı. Ancak İngiltere’de satış fiyatı olarak 107.400 Sterlin gibi bir fiyat açıklaması var.

Sıfır KM BMW Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here