BMW 128ti :BMW’den Önden çekişli ‘hot hatch’

0
2159

BMW, dört çekerli M135i modelinin altına konumlandırılacak önden çekişli BMW 128ti modelini tanıttı. Geçmiş yıllarda da spor modelleri için kullandığı “ti” ekini yani “Turismo Internazionale” ismini yeniden canlandırdı.

Yaklaşık 20 yıldan beri BMW modellerinde “ti” etiketi bulunmuyordu. Araç BMW’nin üretmiş olduğu ilk önden çekişli ‘hot hatch’ modeli olarak karşımıza çıkıyor. Araç Volkswagen Golf GTI ve Ford Focus ST ile rekabet edecek şekilde konumlandırıldı.

BMW 128ti motoruyla dikkat çekiyor.

BMW 128ti gücünü turboşarj sistemine sahip 2.0 litrelik dört silindirli bir motordan alıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 6,1 saniyede tamamlayan araç M135i modelinin 1,3 saniye gerisinde kalıyor.

Bu motora ise sekiz ileri otomatik şanzıman eşlik ediyor. BMW satışların üçte birinin manuel tercih edilmesinden ve otomatik şanzımanın hızlanmaya katkısından dolayı manuel seçeneğini sunmadığını iddia ediyor. Aynı zamanda direksiyonun arkasında bulunan kulakçıklar sayesinde aracınızı manuel olarak kullanabiliyorsunuz.

128ti, standart olarak özel ayarlanmış bir M Sport süspansiyon paketi ile geliyor. Ağırlık merkezinin daha düşük olması ve daha sportif bir duruş için standart versiyondan 10mm alçak ayarlanmış. Ayrıca araçta M135i modelinde kullanılan sert viraj demirleri tercih edilmiş. Bu sayede araç daha keskin bir viraj tepkisi ortaya koyuyor.

BMW ayrıca bu modelde Torsen markasına ait bir limitli kayan diferansiyele yer vermiş. Önden çekişli otomobillerde oluşan kafadan kaymaları sınırlamak için kullanılan bu kilit, yüksek hızlı manevralarda aracın dengesini arttırıyor ve yola daha sağlam basmasına sebep oluyor.

Fren sistemi olarak M135i modelinin birebir aynısı kullanılmış. Ön tarafta 360mm diskler ve dört pistonlu kaliperler tercih edilirken arkada 300mm’lik diskler kullanılmış.

Tasarımda da değişiklikler var.

Bu model standart olarak M Sport paketi ile satışa sunuluyor. Ön ve arka tamponların agresif olması, ön tarafta tercih edilen kırmızı kanatçıklar, fren kaliperleri ve aracın yanında kullanılan çıkartmalar aracı standart 1 serisinden ayırıyor. Aynı zamanda bu modelde 18 inçlik Y kollu bir jant seti tercih edilmiş.

İç tasarımda ise koltuklarda ve zemin paspaslarında kırmızı dikişler tercih edilmiş. Araç standart olarak 8,0 inçlik bir multimedya ekranı ve 10,25 inçlik dijital kadran ile geliyor. Ayrıca opsiyonel olarak ‘head-up’ ekranı ile satın alınabiliyor.

İngiltere pazarında £33,230 fiyat etiketiyle sunulan modelin ülkemize gelip gelmeyeceği henüz belli değil.

İkinci El BMW İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here