Aydınlatmalı Araba Izgarası: Kişiselleştirmede Yeni Akım

0
1903
skoda-aydınlatılmalı-araba-ızgaraları
skoda-aydınlatılmalı-araba-ızgaraları

Markaya özgü aydınlatmalı araba ızgarası, otomobilin kapıları açıldığında, kapatıldığında ve araç seyir halindeyken aydınlatılabilir. Bu aydınlatma konsepti, kişiselleştirme ve benzersiz konum için artan müşteri talebinin altını çiziyor

Aydınlatmalı Araba Izgarası Kişiselleştirme İhtiyacına Cevap Veriyor

aydınlatmalı-araba-ızgarası
aydınlatmalı-araba-ızgarası

Aydınlatma ve elektronik uzmanı HELLA, yeni BMW X6 için aydınlatmalı bir araba ızgarası geliştirdi. Bu özellik, aracın kusursuz görünümünü daha da vurguluyor. BMW markasına özgü yeni Spor Aktivite Coupé’nin ön tamponu, müşterinin aracı açıp kapatırken tercihine göre ve aynı zamanda sürüş sırasında da aydınlatılabilir. Işıklı radyatör ızgarası, BMW “Iconic Glow” adı altında isteğe bağlı bir ekstra olarak müşterilere sunulmaktadır; BMW X6’nın üçüncü nesli Kasım 2019’dan beri piyasada. Ayrıca Skoda Enyaq modeli içinde benzer bir ek özellik sunuyor.

HELLA’nın dünya çapındaki aydınlatma faaliyetlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Dr. Frank Huber, “BMW X6’nın HELLA aydınlatma teknolojisi ile vurgulanan radyatör ızgarası hem merkezi bir göz alıcı ve önemli bir benzersiz satış noktasıdır” diyor. “Her şeyden önce, bu aynı zamanda müşterinin kişiselleştirme ve farklılaşma gereksinimlerini karşılamamızı sağlıyor. Otomobil karoseri aydınlatmasına yönelik yenilikçi çözümler, araçlara benzersiz bir tasarım sağlamaya katkıda bulundukları için bu bağlamda önemli bir rol oynuyor” diye de ekliyor.

HELLA’ dan Aydınlatmalı Araba Izgarası Üretimine Dair İpuçları

bmw-x6-aydınlatmalı-ızgara
bmw-x6-aydınlatmalı-ızgara

HELLA, ışık modüllerini düz ve dar bir krom halka içinde sınırlı bir alana yerleştirmek için geniş ölçekli entegre bir aydınlatma konsepti olarak aydınlatmalı radyatör ızgarasını hayata geçirdi. Aynı zamanda, farlarla birlikte bir konum lambası olarak onaylanabilmesi için aydınlatmanın yasal gerekliliklere uygun olması gerekiyordu. Bu amaçla üst kısımda BMW ızgarası şeklinde üretilmiş dar plastik çerçeve içerisinde toplam 14 adet LED düzenlenmiştir. Bunlar, ayrı ayrı hesaplanan serbest biçimli optikler aracılığıyla aşağı doğru parlar ve böylece karakteristik bir şelale etkisi oluşturur. Böbreğin yan ve alt kısmı için ortam aydınlatması sağlamak için çerçevenin alt kısmına bir LED ışık kılavuzu entegre edilmiştir.

Avrupa Birliği İçin Işık Kirliliği Sorun Teşkil Ediyor

rolls-royce-amblemi
rolls-royce-amblemi

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği Senatosu’nun kapısını yeni emisyon kuralları ile çalmaya hazırlanıyor. Bu kurallar içerisinde, 2030 yılında araçların, emisyon verilerini yüzde 50 oranında düşürmesi de var. Halihazırda bulunan yüzde 35’lik emisyon kısma zorunluluğu üreticilerin elini zorlarken, bu oranın yüzde 50’ye yükselmesi, kıtada bulunan tüm markaları tehlikeye sokabilir. Özellikle ışıklı logosuyla en çok etkilenen Rolls-Royse markası, amblem değişimi için müşterilerini bayilere çağırıyor. Avrupa’nın otomotiv derneklerinden bu karara oldukça sert tepkiler gelmeye devam ediyor

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here