Automechanika İstanbul’da Kapılarını Açtı

0
746

Otomotiv sektörünün bölgedeki en kapsamlı etkinliği olan Automechanika İstanbul, TÜYAP Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. 14 salonda toplam 40.516 metrekarelik alanda organize edilen fuara; yurtiçi ve yurtdışı 41 ülkeden 1700’e yakın şirket katılıyor.

Automechanika İstanbul, bu yıl bir kez daha rekor sayılarla açılış yaptı: 1.667 katılımcı, 14 salonda toplam 40.516 metrekarede (2014 yılında 34.791 metrekare) yerini aldı. Yaklaşık 824 katılımcı Türkiye’den, 843 katılımcı ise yurtdışından katılım gösteriyor.

 Automechanika İstanbul 2015 fuarının açılış töreni yoğun ilgi görürken törene; Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, Messe Frankfurt Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD)  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu ve Otomotiv Yenileme Pazarı Geliştirme Derneği (OYPG) Yönetim Kurulu Başkanı A. Mesut Urgancılar konuşmacı olarak katıldı.

Dünyanın dört bir yanında 14 fuar gerçekleştiren Automechanika’nın her etkinliğinde 600 bini aşkın ziyaretçinin yer aldığını anlatan Detlef Braun, “Messe Frankfurt için Türkiye, giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Hatta öncelikli pazarlarımızdan biri Türkiye’dir. İlerleyen dönemlerde Türkiye’deki varlığımızı artırıp piyasa payımızı yükselteceğiz. Çünkü Türkiye, oldukça dinamik bir pazar. Bugün Automechanika İstanbul; Frankfurt ve Shanghai’dan sonra otomotiv sektörünün en büyük 3. fuarı konumundadır. Bu da Türkiye pazarının önemini gözler önüne seriyor” diye konuştu. Deutsche Messe ve Messe Frankfurt’un işbirliğiyle düzenlenen fuar için Braun, “Rekor sayılara bakılacak olunursa işbirliğimizle doğru yolda, güvenle, el ele ilerleyerek parlak bir geleceğe yürüdüğümüz görülmektedir’ dedi. 

Törende son olarak konuşan OYPG Yönetim Kurulu Başkanı A.Mesut Urgancılar da, Türkiye’nin otomotiv yan sanayinde dünyanın en önemli tedarikçilerinden biri olduğunu belirti ve şöyle konuştu: “Amacımız sektördeki diğer meslek kuruluşlarıyla beraber, otomotiv yan sanayinde orijinal ekipmanların hakkını vermek, tüketicinin doğru ürün almasını sağlamaktır. Bu fuarda da katılımcılarımız yeni ürünlerini sergilemekte ve ziyaretçilere tanıtımını yapmaktadırlar.” Urgancılar, fuar katılımcılarının hepsine yeni iş anlaşmaları kurulması açısından başarılar diledi.  

Fuar, 09-12 Nisan tarihleri arasında 10.00-18.00 saatlerinde gezilebilecek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here