AUDI RS3 Sedan Kamuflajlarından Kurtuluyor

1
1983
RS3

Yeni AUDI S3 hatchback modelinin tanıtımının ardından Autocar dergisinin casus fotoğrafçıları yeni RS3 sedanı kamuflajları yarım bir şekilde yakaladı.

Serinin en üst modeli olan RS3 gücünü markanın kompakt ve güçlü SUV’si olan RS Q3 modelinde kullanılan 2.5 litrelik benzinli motorundan alacak. Bu ünite 394 HP gibi iddialı bir güce sahip. Yeni AUDI RS3 bu motor ile segmentinin en hızlı aracı olan ve 416 HP güce sahip Mercedes-AMG’nin A45S modeline yakın bir rakip olarak konumlanacak.

Audi RS3 ‘ün kaputunun altında ne saklı?

Yeni RS 3 modelinin yine aynı üniteyi kullanan RS Q3 modelinin 4.5 saniyelik 0-100 km/h hızlanmasının önüne geçeceğini ve 4.0 saniye civarında tamamlayacağını da söyleyebiliriz. Aynı zamanda bu model için maksimum sürat 280km/h olarak belirlenmiş. Tabii ki araç diğer RS modelleri gibi 250 km/h hızında elektronik olarak limitlenmiş.

Tasarımı neler sunuyor?

rs3 yan

Bu görüntülerdeki prototip bir öncekine göre çok daha az kamuflaj giyiyor ve S3’den farklılaştığı yerleri de görmek mümkün. Aracın en göze çarpan yeri ise oldukça büyük olan jantları ve ince yanaklı lastikleri diyebiliriz. Bunların yanında büyük ve havalandırmalı fren diskleri ve iki geniş uca sahip RS Perfomans egzozları ise aracın potansiyelini ortaya koyuyor diyebiliriz.

Aracın ön tarafına baktığımızda ise yenilenen RS6 Avant ve RS4 Avant’da kullanılan agresif alt hava girişini görebiliyoruz. Audi’nin son yıllardaki tasarım dili ise bu modelde en güzel şekliyle karşımıza çıkıyor.

Audıi Sport’un RS Performans serisinde oldukça geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Dünya pazarında TT, A3, A4, A5, A6, A7, Q3 ve Q3 Sport modellerinin RS seçenekleri satılıyor ve bu seriye en üst model olan RS Q8 eşlik ediyor.

Audi İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here