Mercedes Benz EQA Lansmanı 2021 Yılına Ertelendi

0
1231
Mercedes-Benz EQA
Mercedes-Benz EQA

Mercedes- Benz cephesinin merakla beklenen kompakt elektrikli SUV modeli Mercedes Benz EQA önümüzdeki bahara kadar gelmeyecek. Mercedes-Benz tamamen yeni bir model olan EQA’in lansmanını ve piyasaya sürülmesini 2021 yılına kadar erteledi.

Geçtiğimiz Mart ayında ‘soğuk hava testleri’ esnasında prototip olarak görüntülenen aracın üretim versiyonunun 2020 üçüncü çeyreğinde ortaya çıkması ve yıl sonuna kadar satışa sunulması planlanıyordu.

Mercedes-Benz cephesinde elektrikli otomobil üretim faaliyetlerinin yeniden düzenlenmesi, pil hücrelerinde yaşanan tedarik sıkıntıları ve COVID-19 salgınının sebep olduğu iş kesintilerinin 6 aylık bir gecikmeye sebep olduğu belirtiliyor.

Mercedes-Benz EQA

Mercedes’e yakın kaynaklara göre bir diğer model olan EQB’nin üretim ve organizasyonunda yapılan değişiklikler EQA gecikmelerine neden olmuş durumda. Üçüncü EQ modelinin aslında Fransa’nın Hambach kentindeki Smart Fortwo fabrikasında montajının yapılması planlanıyordu. Fakat, tesisin Ineos’a satışı ve ardından EQB üretiminde yapılan değişikliklerin giriş seviyesi elektrikli Mercedes için planları geciktirdiği söyleniyor.

Mercedes Benz EQA ‘in ertelenen tanıtımı ve satış tarihi için herhangi bir zaman çerçevesi belirlenmemiş olsa da kaynaklar İngiltere teslimatlarının 2021’in ikinci yarısına kadar başlamayacağını öne sürüyor.

Mercedes Benz EQA Neler Sunuyor?

Büyük ölçüde ikinci nesil GLA altyapısına dayanan EQA, geçtiğimiz günlerde gördüğümüz Volkswagen ID 3 aracına rakip olacak.

EQA modeli standart tek motorlu önden çekişli ve isteğe bağlı çift motorlu dört tekerlekten çekişli olarak iki farklı şekilde planlandı.

EQA, EQB ve EQS ile birlikte 2021’de satışa sunulması planlanan üç yeni elektrikli Mercedes’ten biri. Dördüncü bir model olan EQE, 2022’de satışa çıkarılacak.

Ayrıca, Autocar dergisinin haberine göre Mercedes’in AMG Performans bölümünden çıkan haberler EQA’in dört tekerlekten çekişli bir spor modeli üzerinde çalıştığını söylüyor.

Mercedes-Benz SUV Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here