Ariel Hipercar Nefes Kesen Özellikleriyle Karşımızda

0
1170
Hipercar

Ariel Motor Company, ürün gamına yenisini kattı. Şirket, yeni tasarladığı Hipercar modeli ile Atom ve Nomad’la beraber bünyesinde 3 model barındıracak. Fakat Hipercar modeli halen bir prototip. Bundan dolayı firma ilk teslimlerini iki yıl içinde yapmayı planlıyor. Ayrıca Hipercar konseptin adı. Şirket aracın adının farklı olabileceğini de bize söylüyor.

Hipercar

1200 Beygir ve 4 Adet Motora Sahip Süper Araç

Hipercar

Araç dört teker çekiş ve arkadan itişli olmak üzere iki seçenekten satışa sunuluyor. Aracın 4 teker çekişli ve 4 elektrikli motora sahip olan versiyonu 1200 HP güç ve 1800 Nm tork üretiyor. Aracın içerisindeki her bir motor tek tekerleğe güç sağlıyor. Ayrıca Hipercar, 0-100 km/s hıza 2.09, 0-160 km/s hıza ise 4.4 saniyede çıkabilmekte. Bunun dışında araç tek şarjda toplam 241 km menzil mesafesine sahip. Farklı bir konsepte sahip araçta Cosworth kaynaklı 62 kW/s kapasiteli lityum iyon pil yer alıyor. Ayrıca şirket araçta bu değeri arttırmak için ekstra olarak Cosworth gaz türbinine de yer vermiş. Bu gaz türbini 110.000 devir yapacak 35 kW (48 HP) beygir güç desteği sağlayacak. Ayrıca bahsedilen mikro türbin menzil genişletici sürüş anında bataryaların şarj olmasını sağlayacak.

Şirketin araç için planladığı tork vektörleme sistemi de aracın hızlanma sürelerini daha azaltma potansiyeli taşımakta.

Motor Başına 295 Beygir Güç

Ariel Motor Company

Hipercar’ın bulundurduğu dört motorlu seçeneğinin tahmini ağırlığı 1500 kg civarında. Bu değer iki motorlu seçeneğinde 1400 kg’ye kadar düşebiliyor. Ayrıca aracın her bir elektrikli motoru 295 HP güç ve 450 Nm tork üretiyor. Yani Hipercar’ın arkadan itişli modeli 590 HP güç ve 900 Nm tork üretebiliyor.

Maksimum Yol Tutuşu İçin Tam Donanımlı Kurulum

Ariel Motor Company

Şirketin bu konseptinde araçta alüminyum şasi ve karbon fiber karoser yer almakta. Bunla beraber aracın süspansiyon kurulumu ön ve arkada işlenmiş alüminyum çift salıncaktan oluşuyor. Ayrıca araçta Bilstein amortisörlere yer verilmiş. Bu amortisörler yol şartlarına uyum sağlayabilecek şekilde geri tepme ve sıkıştırma için ayarlanabiliyor.

Ariel Motor Company

Araçta fren sistemi olarak AP fren diskleri yer alıyor. Bu diskler önde altı, arkada ise dört pistonlu kaliper olmak üzere yer almakta. Bu disklerin ebatları ön çap 370 mm, arka çap ise 328 mm. Ayrıca araçta karbon fiber jantlara sahip önde 20 inç, arkada 21 inç lastikler bulunmakta.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Hipercar aracın konsept ismi. Bu isim ‘’Yüksek Performanslı Karbon Azaltma ‘’ anlamının daraltmasıdır. Ayrıca aracın isminin üretildiği sıra farklı olacağı da duyumlar arasında. Ariel Motor Company aracın prototip olmasına rağmen üretime uygun kaportaya sahip olduğunu söylüyor. Ayrıca aracın herkesi meraklandıran fiyatı ise halen şirket tarafından belirlenmemiştir.

Elektrikli araç

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here