Something's wrong with the car

Bazen arabalarımız açıklayamadığımız mekanik sesler çıkarıyor veya kulağa bir sorun varmış gibi geliyorsa, olağandışı bir ses çıkaran bir arabayı sürmek sinir bozucu ve utanç verici olabilir.

Arabaların Normal Sesleri

Normal koşullar altında arabanız alışılmadık sesler çıkarmamalıdır. Motor uğultusuz ve ses iyi gelmelidir ve yolda giderken duymanız gereken tek sesler kaldırımdaki bir çatlağın veya tümseklerin üzerinden geçtiğinizde duymanız gereken seslerdir. Bu, keyifli bir sürüş deneyimi sağlar ve genellikle arabanızda her şeyin yolunda olduğu anlamına gelir. Yeni, açıklanamayan bir sesi bu kadar rahatsız edici yapan da budur.

Sürüş Sırasında Çarpan Mekanik Şeyler

Arabalar çok çeşitli sesler çıkarabilir, ancak işte arabanızı farklı koşullar altında ne zaman yanınıza alacağınızla ilgili bir döküm:

Dönerken – Bir köşeyi dönüyorsanız ve yeni bir ses duyuyorsanız, alt takıma baktırmalısınız. Sürüş sırasında doğru dönüşler yapmak oldukça önemlidir, bu nedenle herhangi bir sorunu kendiniz ve başkaları için tehlikeli hale gelmeden çözmek en iyisidir.

Frenleme – Frenleme sırasında arabanızın çıkardığı yeni sesler kontrol edilmelidir. Hepimiz sürüş sırasında frenlemenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, bu yüzden bu sesin devam etmesine izin vermek için hiçbir neden yok. Öğütme, kazıma, topaklanma veya gıcırdatma, bir kontrol için getirmeye değerdir.

Hızlanma – Gaza bastığınızda ve kükreyen, gıcırdayan veya cıvıl cıvıl bir ses çıkardığında, ona baktırmanız gerekir. Bunlar genellikle en çok gözden kaçan seslerdir ancak kontrol edilmeden bırakılmamalıdır.

Kaputun Altında – Kaputun altından gelen vurma, cızırtı veya tıslama, kontrol edilmeli ve bakım yapılmalıdır. Bunların hepsi bir şeylerin yanlış olduğuna dair erken işaretler olabilir, belki bir hortum gevşektir veya bir kayış gevşektir. Bunları erken düzeltmek, ileride daha büyük ve daha pahalı sorunları önleyebilir.

Arabanın Altında – Arabanın altından gelen alçak bir uğultu kontrol edilmelidir. Çırpma veya sürtünme sesi gibi diğer seslerin çoğu, sesin çıktığı yerin yakınında arabanızın altına bakarak kendi başınıza anlaşılabilir.

Yoksa Önemsiz Bir Şey mi?

Bazı sesler zararsızdır ve bunlara alışabilir veya radyoyu açabilirsiniz. Diğer sesler, bir an önce düzeltilmesi gereken bir şeyin işaretidir. Bir araba gurusu değilseniz, farkı bilmek zordur, bu yüzden bir profesyonel tarafından incelenmesini isteyeceksiniz.

2.EL ARABA İLANLARI

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here