Kullanılmış bir arabanız varsa, bir gün onu satma ihtimaliniz vardır. Ve bir araba satmanın genellikle gözden kaçan bir yönü temizliktir. Bir düşünün; fast food ambalajlarıyla içi kirlenmiş veya kirli döşemeli kullanılmış bir araba satın almak ister miydiniz? Arabanız çok iyi durumda olsa da, satmaya çalışmadan önce düzgün bir şekilde temizlememeniz ihmal edilmiş gibi görünebilir. Bu nedenle, satış değerinizi en üst düzeye çıkarmanıza ve kullanılmış arabanızı hızlı bir şekilde satmanıza yardımcı olmak için, ikinci el arabanızı satmadan önce nasıl temizleyeceğinizi göstermek için bu makaleyi bir araya getirdik! Okuyun ve bizimle öğrenin!

Arabanızın İçini Temizleme

Kullanılmış bir araba satarken, iç mekanın kalitesi önemlisir. Alıcılar yıllarca kendilerini arabanızda hayal edecekler – yani arabanızın içi kirliyse, alıcı için bu büyük bir hayal kırıklığı olucaktır.

İşte arabanızın içini detaylandırmak için bazı ipuçları.

 

  • Büyük şeylerle başlayın – Arabanızda çöp, rastgele öğeler veya diğer gereksiz şeyler var mı? Ön koltuklardan, arka koltuklardan ve hatta bagajdan olmak üzere aracınızdaki her şeyi temizleyerek başlayın. Bunu yapmak, aracınızın temizliği hakkında daha iyi bir değerlendirme almanızı sağlayacaktır.

 

  • Döşemeyi temizleyin – Arabanızın deri koltukları varsa, tüm koltukları ve döşemeleri fırçalamak için yüksek kaliteli bir deri temizleyici kullanın. Koltuklarınızda lekeler varsa, lekenin çoğunu temizlemek için tuvalet ispirtosuna batırılmış bir pamuklu çubuk kullanabilirsiniz. Kumaş ve halı için, yaklaşık 60 ml çamaşır deterjanını yarım litre ılık suyla seyreltin. Temiz bir bez kullanarak kirli alanları fırçalayın. Ayrı, temiz bir bezle fazla suyu ve kiri emdirin – tüm araç gıcırtılı bir şekilde temizlenene kadar tekrarlayın!

 

  • Konsolunuzu temizleyin – Düğmelerinizin, vites değişiminin, düğmelerinizin ve konsolunuzdaki diğer öğelerin ne kadar kir toplayabildiğine şaşıracaksınız. Arabanızın konsolunda biriken kiri veya kiri temizlemek için pamuklu çubuklar veya toplar ve tuvalet ispirtosu kullanın.

 

  • Ulaşılması zor alanları unutmayın – Tüm arabalarda çok sayıda çatlak ve yarık vardır ve bu alanlarda kir, yemek artıkları, çöpler ve daha fazlası birikebilir. Bir benzin istasyonuna gidin ve arabanızın ulaşılması zor alanlarındaki birikintileri püskürtmek için yüksek basınçlı bir hava hortumu kullanın. Bu alanları daha fazla temizlemeniz gerekirse, yukarıda belirtilen aynı çamaşır deterjanı solüsyonuna batırılmış bir şişe fırçası kullanabilirsiniz.

Arabanızın içini temizledikten sonra, araba satılıncaya kadar temiz tutmak için elinizden gelenin en iyisini yapın, tüm süreçten tekrar geçmek zorunda kalmazsınız!

Aracınızı Satılığa Çıkarmadan Önce Arabanızın Dışını Temizleyin

Arabanız ister yeni bir formda olsun, ister biraz daha eskimiş olsun, aracınızı satarken dış görünüşü görmezden gelmemelisiniz. Arabanızda bir miktar yüzey hasarı veya pas olsa bile, gıcırtılı temiz olduğundan emin olmak, onu daha hızlı satmanıza yardımcı olacaktır. İşte arabanızın her bir parçasını temizlemek için bazı ipuçları.

 

  • Araba gövdesi – Araba sabunu ve ılık suyu büyük bir kovada karıştırın. Bir sünger veya mikrofiber havlu kullanarak sabunu cömertçe arabanın tüm gövdesine; tercihen gölgede sürün, çünkü bu, iz bırakmayı önlemeye yardımcı olacaktır. Temizlerken arabanızın her bir bölümünü durulayın ve tamponlar ve tekerlek yuvaları gibi alanları ihmal etmeyin.

 

  • Paslı noktalar – Aracınızın tekerlek yuvaları, plaka tutucusu veya başka herhangi bir yerde paslı noktalar varsa, alana WD-40 püskürtün ve temiz bir bezle silin. Bu, yüzey oksidasyonunu gidermeye yardımcı olacak ve aracınızda daha fazla pas hasarını önlemeye yardımcı olacaktır.

 

  • Lastikler – Lastiklerinizin çok fazla özel ilgiye ihtiyacı olmayacaktır. Bunları güçlü bir hortumla yıkayın ve kıllı bir fırçayla fırçalayın, ardından arabanızın geri kalanı için kullandığınız aynı araba sabunu çözeltisiyle temizleyin.

 

  • Dış lekeler – Yol katranı, böcek artıkları, özsu ve hatta kuş pisliği gibi lekeleri aracınızdan çıkarmak zor olabilir. Bu yüzey lekelerini araba sabunu ile yıkayamıyorsanız, biraz oto detay kili satın almayı düşünün . Bu yapışkan, reçineli kil, zorlu lekeleri ve döküntüleri kaparak arabanızın yüzeyinden çıkarır.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here