Adrenalin Severlerin Bilmesi Gereken Araba Yarışları… Otomobil ve motosiklet yarışlarını izlemek, birçok insana keyif vermektedir. Ayrıca Dünya’nın birçok farklı noktasında onlarca farklı şekilde yarış düzenlenmektedir. Fakat bazı otomobil ve motosiklet yarışları, yarış severler üzerinde farklı izlenimler bırakmaktadır. Bunun en önemli nedeni; yarışların koşullarıdır. Bugünkü içeriğimizde sizlere otomobil ve motosiklet severler tarafından tam not alan ve son derece tehlikeli olan yarışları listeleyeceğim.

Erzberg RodeoAdrenalin Severlerin Bilmesi Gereken Araba Yarışları

Erzberg Rodeo, motosiklet dünyasındaki en zorlu yarışlardan biridir. Bu yarış için her yıl 1500 aday seçilmektedir. Fakat yarışçıların sadece 500 tanesi yarışa katılabilmektedir. Bunun sebebi; yarışın zorlu koşullara sahip olmasıdır. Örnek olarak 2011 yılında 500 yarışmacının sadece 9’u bitiş çizgisine ulaşabilmiştir. Erzberg Rodeo, Haziran aylarında  Avusturya Alplerinde gerçekleşmektedir. Yarışçıların en zorlandıkları nokta, yarışta yukarı çıkmaları gereken eğimdir. Ayrıca motosiklet severler için en güzel sürüş rotalarından biri olan Alpler, bu yarış için özel olarak seçilmektedir.

The Rainforest ChallengeAdrenalin Severlerin Bilmesi Gereken Araba Yarışları

Yarış endüstrisinin düzenlediği en tehlikeli ve ilgi çekici yarışlardan biri de The Rainforest Challenge’dir. Bu yarışta genellikle özel yapım arazi araçları kullanılmaktadır. Yarışmacılar, aylarca üzerinde çalıştıkları araçlar ile altı gün boyunca Malezya’nın yağmur ormanlarında seyahat etmektedir. Sürücüler zorlu orman bitki örtüsü, vahşi hayvanlar, muson yağmurları, çamur ve efsanevi nehirlerle yüzleşmek zorunda kalmaktadır. Bu yarışın sloganı olan “En Güçlü Olanın Hayatta Kalması” mottosu, yarışın zorluğunu en iyi şekilde anlatmaktadır. Bu yarış için çok iyi araçlara, sürüş kabiliyetine ve güçlü bir psikolojiye sahip olunması gerekmektedir. Son olarak yarış altı gün olarak belirlense de birçok sürücü neredeyse on günde bitirebilmektedir.

Pikes Peak International Hill ClimbAdrenalin Severlerin Bilmesi Gereken Araba Yarışları

“Adrenalin Severlerin Bilmesi Gereken Araba Yarışları” listemizin son yarışı Pikes Peak olmaktadır. Pikes Peak International Hill Climb, sürücülerin ve motosikletçilerin Colorado’daki Rocky Dağları’nı en yüksek zirveye tırmandığı yarışa denilmektedir. Otomobil ve motosiklet yarışçıları, Kuzey Amerika’nın en yüksek zirvesi olan Pikes Peak zirvesine tırmanmaktadırlar. Yarışın uzunluğu sadece 19 kilometredir. Fakat 156 viraj ve 5000 fit tırmanma vardır. 2011 öncesinde yolun birçok bölümü çakıllıdır. Fakat birileri sonunda sürücülerin hayatlarını düşünüp, rotayı asfaltladı.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here