Araba ile yaşadığımız acil durum zamanları en soğukkanlı sürücüleri bile panik durumuna sokabilecek bir durum: Bir kaza geçiriyorsunuz ve arabanızdan kaçamıyorsunuz. Uzak, karanlık bir alanda yalnızsanız, endişe gerçekten artabilir. Bu nedenle, bu duruma başlamadan önce hazırlanmak en iyisidir.

Yeni başlayanlar için, konu araçtan kaçmaya geldiğinde kendinize yardım etmenize yardımcı olduğunu düşündüğümüz ürünler var. Arabanızın bir su kütlesine battığı bir durumdaysanız, arabadan olabildiğince hızlı kaçmanıza yardımcı olacak bir araç ve gerece ihtiyacınız var. Acil bir durumda size yardımcı olacak bazı araçlar ve öğeler şunlardır;

Avucunuzun içine sığan ve emniyet kemerlerini kesip camı kırabilen kullanışlı bir anahtarlık kurtarma aracı olarak işinize yarayabilir. 4’ü 1 arada Acil Durum çantası ,El Feneri, emniyet kemeri kesici ve çelik uçlu cam kırıcı çekicine sahiptir ve ayrıca yaklaşmakta olan sürücüleri acil durumlarda uyarmak için yanıp sönen kırmızı LED flaşlar ve takmak için bir mıknatıs içerir. Güvenliğiniz açısından işinize yarayacak bu malzemeleri aracınızda bulundurmayı unutmayın. Ulaşım olarak erişebileceğiniz bir bölümde bulunması da gayet önemli. Bu konuya da dikkat etmelisiniz.

Acil Durum Ürünleri Eksiksiz Olsun

Acil durum aletleriniz olup olmadığına bakılmaksızın, sıkışıp kalmış veya yolda kalmış bir araba durumunda daima aşağıdaki acil durum malzemelerinizi aracınızda bulundurmalısınız: yedek bataryalı cep telefonu, battaniye, su, kahvaltı barları gibi bazı sağlıklı atıştırmalıklar veya kurutulmuş sığır eti (protein için), bir el feneri, işaret fişekleri, atlama kabloları, yansıtıcı cihazlar, bir yedek lastik ve bir ilk yardım çantası.

Yanınızda Yedek Bir Telefon Bulundurun

Bu araç ve gereçler olmadan arabada sıkışmış bir duruma düşerseniz, en azından elinizin altında çalışan bir cep telefonun bulunmasını isteyeceksiniz. Telefonun yolcu koltuğuna veya arabanın başka bir yerine bağlı olması  veya(cep veya klips gibi) vücudunuza bağlanması en iyisidir. Bir çarpışma sırasında fırlatılırsa ve takılırsanız, ona ulaşamayabilirsiniz.

Acil durum çağrısını yaptıktan sonra, uzmanlar sık ​​sık sürücülere, yerinde kalarak acil tehlike altında olmadığınız sürece sıkı durmalarını tavsiye eder. Emniyet kemerinizi güvenli bir şekilde çözemiyorsanız, sürücü kapısını açamıyorsanız veya camı indiremiyorsanız kaçmaya çalışmayın.

California Trafik Güvenliği Dairesi müdür yardımcısı Chris Cochran, “Bu senaryoda yapabileceğiniz en iyi şey, olduğunuz yerde kalmaktır” diyor. “Acil durum müdahale ekiplerini bekleyin. İçeride sıkışıp kalmışken bile sizi hemen tedavi edecek tıbbi eğitimleri olduğunu unutmayın. Kendiniz dışarı çıkmaya çalışırsanız ya da dışardan bir insan sizi dışarı çekmek için girişimde bulunursa, sizin daha ciddi yaralanma ihtimalinizi kuvvetlendirir.  Sizin sahip olduğunuz ekipmanların çok daha kapsamlılarına sahip acil durum profesyonelleri, size hızlı ve güvenli bir şekilde yardımcı olacak bilgiye de sahiptir.

Bir kazadan sonra herhangi bir tehlikeyle karşılaşırsanız 155’i arayın. Aradığınız numara size polis veya itfaiye hizmetlerini gönderecektir. Bilincinizin açık olmadığı durumlarda hamle şansızını kalmadığı için bildiğiniz gerekli önlemleri ve ekipmanların yerlerini arabada başka biri varsa ona daha önceden anlatmış olmanız gerekir. Böylece güvenli kurtarılma ve hayatta kalma evresinde 2. Bir şansınız olabilir.

Kaynak

3 YORUMLAR

  1. bu konular aslında çok önemli ama ülkemizde bilen kişi sayısı çok az ve önemsenmiyor aslında çok farklı bir formül lazım bu konuyla ilgili dikkat çektiğiniz için teşekkür ederim.

  2. arabanın içindesin kaza yapmışşsın ve durumun ağır. çıkman çok zor. ve ölüm ilk defa bu kadar yakın. gerçekten çok zor bir durum. bizzat yaşamış biri olarak kurtsrılmayı beklemek çok kötü.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here