2022 yılında çıkması beklenen elektrikli araçları sizin için derledik. Elektrikli arabalar geleceğimizdir ve her yıl otomobil üreticileri serilerine daha fazla EV ekliyor. Mercedes-Benz, Jeep ve BMW gibi bazı yeni isimlerle birlikte mevcut üretici EV’ler dahil her şey üretilecek. Henüz üretimin net olmadığı ancak 2021 yılında çıkacak olan konseptten üretime başlanmasına kadar her elektrikli aracın bir listesini derledik.

2022 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar

BMW iX3

Her şeyden önce: Bu BMW EV, ABD’ye bağlı değil. Bu iX3, pil paketini 30 dakika gibi kısa bir sürede yenileyebilen 150 kW şarj kapasitesine sahiptir. Ek olarak iX3, yeni güç aktarma mekanizmasını barındırmak için modele özgü bir arka aks alt şasisine sahiptir. BMW iX3’de 322 km menzil bekleniyor.

2022 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar: BMW iX3

Cadillac Lyriq

İlk elektrikli Cadillac neredeyse burada ve diğer gelecekteki GM elektrikli araçların yanı sıra Spring Hill, Tennessee’de üretilecek. Lyriq hem tek motorlu arkadan çekişli hem de çift motorlu dört tekerlekten çekişli varyantlarda satılacak. Cadillac, GM’nin modüler platformunu ve Ultium ölçeklenebilir pil mimarisini kullanarak tek bir şarjla 483 km’den fazla menzile sahip olacağını söylüyor. Detaylar hala net olmasa da Cadillac, Lyriq’in DC hızlı şarj standardına sahip yaklaşık 100 kWh kapasiteli bir pil sunacağını söylüyor. Lyriq’in dev 83,82 santimetre kavisli LED ekranının fotoğrafları paylaşıldı ve Cadillac, görünümü ve hissi için video oyunları ve filmler üzerinde çalışan bir dijital tasarım şirketi ile yakın zamanda ortaklık kurdu.

2022 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar: Cadillac Lyriq

Jeep Wrangler EV

Jeep, ikonik Wrangler off-road SUV’un pille çalışan bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Şimdiye kadar gördüğümüz teaser’lara dayanarak, diğer birçok dört tekerlekten çekişli EV’lerdeki çift motorlu kurulumlar yerine, iki hızlı transfer kutusu olan tek bir elektrik motoruna sahip olmasını bekliyoruz. Standart Wrangler’a benzer görünecek ve aynı gövde üzerinde çerçeve kurulumunu kullanacak. Elektrikli Wrangler’ın konsept versiyonu, muhtemelen 2021’in sonlarında veya 2022’nin başlarında izlenecek bir üretim modeliyle birlikte bu bahar gelecek.

2022 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar

Lexus EV SUV

Partiye biraz geç kalmalarına rağmen, Lexus sonunda Direct 4 adlı bir EV drivertrain sunacaklarını duyurdu. 2020’de teknolojiye sahip bir SUV prototipi, toplam çıktı bilinmemekle birlikte 201 beygir güç ve 135.5 Nm üreten ön ve arka elektrik motorları ile sergilediler. Direct 4’ü taşıyan araçlar muhtemelen çok ön-gururlu test aracıları olsa da, arkadaki şeyin Lexus NX’e daha yakın olan orta boy bir crossover olmasını bekliyoruz.

2022 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar: Lexus EV SUV

Mazda MX-30

Mazda’nın ilk tamamen elektrikli aracı MX-30, RX-8 spor otomobili anımsatan arka yarı kapılı ilginç bir küçük geçittir. ABD pazarı için onaylandı, ancak gelirse, 2022’nin sonlarında geleceğini düşünüyoruz. İlk teknik özellikler, 200 km’lik kısa bir sürüş menzili sağlayan 35,5 kWh’lik küçük bir pil paketi gösteriyor. Küresel pazarlarda, MX-30 önden çekişli elektrik motorundan 144 beygir güç üretiyor. Mazda, bir EV için menzil genişletici olarak küçük bir döner motor kullanmaktan da bahsetti. Ancak bu güç aktarma organını henüz MX-30 için detaylandırmadı.

Mazda MX-30: 2022 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar

Mercedes-Benz EQB

Mercedes-Benz GLB sınıfı EV hakkında bilgi azdır, ancak bunun 2021’de Macaristan’ın Kecskemét kentindeki Mercedes fabrikasında üretime gireceğini biliyoruz. Şimdilik, EQC’de mevcut olacakların çoğunun bu daha kompakt elektrikli SUV’da sunulmasını bekliyoruz.

Mercedes-Benz EQB

Mercedes-Benz EQE

Tesla Model 3 ve Model S boyutu arasında bir yerde, Mercedes-Benz EQE henüz açıklanmadı. Ancak 2021 Münih otomobil fuarında görmekten şaşırmayacağız. Aynı dış boyutlara sahip benzinle çalışan bir araçtan daha fazla iç alan sağladığı söylenen bir platform olan Mercedes’in modüler MEA mimarisine dayanıyor. Dört tekerlekten çekişli EQE’nin hem önünde hem de arkasında elektrik motorları olacak. C / D, EQC’nin menzilinin yaklaşık 322 km olduğunu tahmin etti. 2022 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar: Mercedes-Benz EQE

İkinci El Otomobil İlanları

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here