2023 yılında çıkması beklenen elektrikli araçları sizin için derledik. Elektrikli arabalar geleceğimizdir ve her yıl otomobil üreticileri serilerine daha fazla EV ekliyor. Genesis, Lagonda, Porsche ve BMW gibi bazı yeni isimlerle birlikte mevcut üretici EV’ler dahil her şey üretilecek. Henüz üretimin net olmadığı ancak 2021 yılında çıkacak olan konseptten üretime başlanmasına kadar her elektrikli aracın bir listesini derledik.

2023 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar

BMW iNext

İNext, 2021’de üretime başlayacak ve bundan bir süre sonra satışa başlayabilecek. Avrupa araca ilk sahip olan bölgelerden birisi olabilir. BMW’nin genişletilmiş “i” elektrikli araçlar ailesi için bir amiral gemisi olarak tasarlandı. BMW, Seviye 3 otonom sürüş özelliğine sahip 644 km’nin üzerinde bir menzile sahip olacağını söylüyor.

2023 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar: BMW iNext

Faraday Future FF91

Faraday Future FF91 bir zamanlar dalgalar yaratacakmış gibi görünüyordu, ancak üretim aşamasına ulaşacak mı merak ediyoruz. İlk olarak FF91’i CES 2017’de görüldü ve daha sonra otomobilin üretime hazır olduğunu söyledi. Arkaya monte edilmiş iki elektrik motorundan talep edilen 1050 beygir gücüne ve ayrıca önden monte edilmiş bir motora sahiptir. Faraday Future, büyük crossover’ın 2,4 saniyede sıfırdan 96.5 km / saat hıza çıkabileceğini iddia ediyor. LG Chem ile ortaklaşa oluşturulan 130.0 kWh pil paketinin tahmini 608 km menzil sağlayacağı iddia ediliyor.

Faraday Future FF91

Genesis Essentia

Genesis Essentia, genel anlamda bir konsept, olası üretim için planlanmış kaygan bir lüks coupedir. Hyundai, bu konseptin piyasaya sürülmesinden bir yıl sonra, pilli elektrikli süper otomobiller konusunda uzmanlaşmış Hırvat otomobil üreticisi Rimac’a 90 milyon dolar yatırım yaptı. Genesis Essentia gerçekleştirilirse, Hyundai / Kia lüks markasının ilk EV’si olacak.

Genesis Essentia: 2023 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar

Lagonda All-Terrain

Aston Martin, üst kabuk için tamamen elektrikli lüks bir marka olarak Lagonda adını yeniden başlattı. Vagon gövdesi Aston Martin DBX ile aynı platformda geziyor, bu da elektrikli bir DBX’in üretime ne kadar yakın olduğunu merak etmemizi sağlıyor. Aston patronu Andy Palmer, elektrikli modellerin markanın benzin muadillerine benzer performansa sahip olmasını beklediğini ve fişe yapılan ziyaretler arasında 483 km’den fazla beklediğini söyledi.

Lagonda All-Terrain

Porsche Macan EV

Porsche kısa süre önce Macan crossover’ının yeni neslinin tamamen elektrikli olacağını duyurdu. Porsche Macan EV, Audi ile birlikte geliştirilen Premium Platform Electric (PPE) platformunu temel alacak. Bir sonraki Taycan ile aynı 800 volt teknolojisine sahip olacak ve muhtemelen elektrik motorlarını ve batarya paketlerini de paylaşacak. Porsche, 2022’de Macan EV’nin üretimine başlamayı planlıyor.

2023 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar: Porsche Macan EV

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here