2021 yılında çıkması beklenen elektrikli araçları sizin için derledik. Elektrikli arabalar geleceğimizdir ve her yıl otomobil üreticileri serilerine daha fazla EV ekliyor. Porsche, Rivian ve Volkswagen gibi bazı yeni isimlerle birlikte mevcut üretici EV’ler dahil her şey üretilecek. Henüz üretimin net olmadığı ancak 2021 yılında çıkacak olan konseptten üretime başlanmasına kadar her elektrikli aracın bir listesini derledik.

2021 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar

Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche Taycan Cross Turismo, Taycan EV’nin vagon versiyonudur. Taycan Cross Turismo, kurumsal kuzeni Audi A4 Allroad’un yükseltilmiş sürüş yüksekliği ve plastik kaplı tekerlek kemerleri ile parıldar. Ayrıca araç yolu takip eden 3,5 mm kapasiteye sahip olduğu iddia edilen, tamamen elektrikli, arazi kullanımına hazır bir vagondur. Porsche, Ekim 2018’de Cross Turismo’nun üretime geçeceğini doğrulasa da, çıkış tarihi ertelendi.

Porsche Taycan Cross Turismo

Rivian R1T

Amerikan şirketi Rivian’ın üretime hazır bir kamyonu var, Rivian R1T, EV kamyon savaşını Bollinger ve Tesla gibilerine karşı kazanmaya hazır. R1T standart olarak dört tekerlekten çekiş, 4,990 Kilogram’a kadar çekebilme, ayarlanabilir havalı süspansiyon ve Seviye 3 otonom sürüş özellikleri ile birlikte gelir. Mevcut üç pil paketi sırasıyla 370, 483 ve 644 km aralıklarla 105.0, 135.0 ve 180.0 kWh’dir. Rivian, 180.0-kWh paketiyle donatılmış modellerin süper otomobil benzeri bir 3.0 saniyede 96.5 km / saat hıza çıkabileceğini iddia ediyor. Yaklaşık 69.000 $ ‘lık bir başlangıç fiyatı ile 2021’de pazara doğru ilerlemeye başlamak için Rivian R1T’yi arayın.

2021 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar

Rivian R1S

Startup Rivian’daki insanlar sadece elektrikli bir kamyon yapmıyorlar; onlar da elektrikli bir SUV yapıyorlar. R1T ile aynı platform üzerine inşa edilen R1S, kamyon kardeşiyle aynı akü paketi seçeneklerini ve menzillerini paylaşır. Aslında, kamyon ile SUV arasındaki temel fark, beşine kıyasla SUV’nin yedi adede kadar oturabilmesidir. R1S, Tesla Model X ile rekabet edecek ve 72.500 $ ‘lık bir başlangıç fiyatı ile 2020’de R1T’nin hemen ardından satışa sunulacak.

2021 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar: Rivian R1S

Subaru ve Toyota Future EVs

Subaru ve Toyota ortaklaşa bir platformu paylaşacak bir çift elektrikli SUV üretiyor. İki üreticinin işbirliği yaptığı platform, “orta boy ve büyük binek araçlar” için olacak. Otomobil üreticilerinden hiçbiri şu anda ABD’de tamamen elektrikli bir araç sunmuyor, ancak bu platformda inşa edilen yeni EV’lerin 2021’de piyasaya çıkması olası.

2021 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar V

Volkswagen ID.4

VW’nin ABD pazarı için elektrikli araç tutkusu var; ABD CEO’su Scott Keogh, 2025 yılına kadar ABD’de satılan araçlarının yüzde 16 ila 17’sinin (yılda yaklaşık 60.000) elektrikli olacağını tahmin ediyor. Bu satışlar, 2021’de I.D.’ye göre küçük bir crossover ile başlayarak MEB mimarisine dayalı üç yeni EV’den gelecek. Önden veya dört tekerlekten çekişli ve 402 km menzil sağlayan 62.0 veya 82.0 kWh pil paketleri ile sunulacak.

2021 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar: Volkswagen ID.4

İkinci El Otomobil İlanları

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here