2022 Volvo XC60 elektrifikasyona adım adım ilerliyor.. Temel güç aktarma organları 48 voltluk bir hibrit sistem ekler. Ancak Google tabanlı yeni bilgi-eğlence sistemini fark etmeniz daha olasıdır.

Volvo kendisini ileri görüşlü bir otomobil üreticisi olarak göstermeye heveslidir. Ayrıca marka 2030’dan itibaren çoğu rakipten daha erken bir tarihte yalnızca EV’leri satacağını belirtti. Şimdiye kadar markanın model serilerinde iki EV bulunuyor. Bunlar, XC40 Recharge ve mekanik ikizi C40 Recharge. Diğer Recharge modelleri, XC60 T8, B4 ve B6, XC90 T8, B5, B6 pille çalışan bir geleceğe doğru yarım adım olarak kabul edilebilecek plug-in hibritlerdir. Şimdi, Volvo XC60’ın (markanın en popüler modeli) iki ana versiyonu – S60 sedan, S90 sedan ve V90 Cross Country wagon ile birlikte güç aktarma organlarına hibridizasyon eklenecek. Ancak bu 48 voltluk bir hibrit sistem, elektrifikasyon yolundaki küçük adımdır.

2022 Volvo XC60 Performans Değişimleri

Daha önce olduğu gibi, XC60’ın güç aktarma organlarının tümü 2.0 litrelik sıralı dörtlü kullanır. Ancak 48 voltluk hibrit sistemin gelişi, terminolojide bir değişikliği de beraberinde getiriyor. T5 tabanı şimdi B5 olarak bilinirken, yükseltilen T6, B6 olur. Yalnızca elektrikle 30 km menzil sunan değişmeyen plug-in-hybrid varyantları, toplam 400 beygir gücüne sahiptir. Tüm modeller sekiz ileri otomatik ile devam ediyor. B5, başka yerlerde AWD standardı ile önden çekişli veya dört tekerlekten çekişlidir.

2022 Volvo XC60 Elektrifikasyona Adım Adım İlerliyor

48 voltluk sistem, B5 veya B6’nın güç çıkışını artırmaz. Turboşarjlı temel güç aktarma organı, daha önce olduğu gibi aynı 350 Nm torkla birlikte şimdi 250 beygir gücünden aşağı yapıyor. Elektrikli bir motoru olduğu için önceki kayış tahrikli süper şarj cihazını da değiştiren turboşarjlı ve süper şarjlı versiyonda da beygir gücü azalır. Ancak 400 Nm’den 310’a bir tork artışı görür. Hibrit sistem, XC60’ın küçük yakıt ekonomisi kazanımları elde etmesine yardımcı oluyor. Önden çekişli temel araba için EPA tahminleri de değişti. Yeni değerler hem şehir hem de otoyol testlerinde 1 mpg artarak 23/30 mpg şehir/otoyol’a çıkıyor.

2022 Volvo XC60 Güç Aktarma Organları Değişimi

Volvo, yeni B6 versiyonunun birkaç ondalık değerden vazgeçeceğini tahmin ediyor. Ancak 48 voltluk marş jeneratörü daha düşük motor hızlarında beygir gücünü ve torku desteklediğinden, düşük hızlarda daha duyarlı olması gerektiğini söylüyor. İki güç aktarma organını arka arkaya sürmeden bunu doğrulamak zor. Ancak Volvo XC60 B6’nın durgunluk hissettirmediğini söyledi. Ayrıca, elektrikli asistanlar turbo gecikmesini maskelemek için iyi bir iş çıkarıyor. Hafif gaz kelebeği uygulamalarına tepki, artık biraz daha fazla hız isterken veya bir duraktan hareket ederken daha doğrusal ve daha az cerrahidir.

2022 Volvo XC60 Elektrifikasyona Adım Adım İlerliyor

Marş jeneratörü daha fazla sürücünün otomatik dur-kalk sistemini kapatmasını engelleyebilecek kesintisiz otomatik yeniden başlatmalar sağlar. Ayrıca dur-kalk sürüş konusunda, rejeneratif frenlemeyi en üst düzeye çıkarmak için kablolu fren sistemine geçilir. Bu fren pedalı modülasyonu geleneksel bir fren sisteminden farklı değildir. Ayrıca sürücü koltuğundan algılanamayan bir sistemdir. Ek olarak öndeki araç hareket etmeye başladığında dikkatsiz bir sürücüye haber vermek için yeni bir uyarı sistemi vardır.

2022 Volvo XC60 Süspansiyonu

XC60’ın süspansiyonu değişmeden kaldı ancak R-Design otomobili isteğe bağlı 4C adaptif amortisörlerle donatılabilir. Uyarlanabilir amortisörler, köşelerde başlangıçtaki bazı eğilmelerin yanı sıra gövde hareketlerini bastırmak için iyi bir iş çıkarır. Ancak isteğe bağlı 21 inçlik jantlara binen XC60, kırık kaldırım üzerinde hala ağır basıyor.

Mevcut XC60, 2018 model yılından beri piyasadadır. Volvo, 2022 ile geleneksel çevrim ortası yenileme noktası olarak, mekaniklerin ötesinde ek değişiklikler yapmak zorunda kalıyor.

2022 Volvo XC60 Elektrifikasyona Adım Adım İlerliyor

Orta nokta makyajı, yeni bir ızgara dokusu, yeniden şekillendirilmiş bir alt fasyaya sahiptir. Yeni tekerlek tasarımları ve egzoz borularını gizleyen yeni bir arka tampondan oluşan ince bir dış kıskaç içerir. En zarif dış özellik, göremediğiniz bir özelliktir. Bu, Izgaranın ortasındaki logo, burada bulunan sensörleri bloke edecek buz oluşumunu önlemek için artık ısıtılıyor.

2022 Volvo XC60 İç Mekan

İçeride, Volvo’nun daha fazla deri alternatifine geçişinin bir parçası olan yeni yün karışımı döşeme var. Hatta şirket kısa süre önce EV’lerinin derisiz olacağını duyurdu. Inscription modelinde ücretsiz bir seçenek mevcut. Yedek İskandinav iç mekanı, dört yetişkin için yeterli alan sağlar. Ayrıca bu segmentin orta kısmına denk gelen bir kargo ambarı mevcut. Ve yalnızca minimum bir eşya saklama alanı ile büyük ölçüde eskisi gibi kalıyor.

Tek önemli kabin içi güncelleme, Volvo’nun bilgi-eğlence sisteminin Google tabanlı bir işletim sistemine geçmesidir. Google Haritalar artık navigasyon sisteminiz, müziği Google Play çalıştırıyor. Ayrıca Siri tarzı Google Asistan, sorularınızı yanıtlamak için hazır. 9.0 inçlik dikey olarak yönlendirilmiş dokunmatik ekran fiziksel olarak değişmedi. Ana sayfada sistemin tek fiziksel düğmesiyle ulaşılan navigasyon, ses, telefon ve Google Asistan için dört yatay döşeme yer almaya devam ediyor. Sistem kablosuz güncellemeler alabilir ve bunların tümü güncelleme yoluyla kullanıma hazır hale gelecek şekilde ayarlanmıştır.

Yeni Bilgi-Eğlence Sistemi

Google Haritalar navigasyon sistemi Volvo’ya özgü yazı tiplerini çalıştırıyor. Grafikler hem ekranda hem de standart 12,3 inç dijital gösterge panelinde harika görünüyor. Daha önce olduğu gibi, ikincisi iki modlu bir görüntüleme seçeneği sunar: haritalı veya haritasız.

Ekranın altındaki (çok) sınırlı sayıda düğmede herhangi bir değişiklik yok. Bu da ses sistemi için bir ses düğmesi, yukarı/aşağı arama düğmeleri ve başka pek bir şey olmadığı anlamına geliyor. Ayarlama için bir düğme memnuniyetle karşılanacaktır.

Ekran düzeninde yapılan bir değişiklik, ekranın en altında, artık çevre görüş kamerasını çağırmak için bir temas noktasının bulunmasıdır. Bu da artık menülerde arama yapmanız gerekmediği anlamına gelir. Daha da iyisi, tıpkı araba geri vitese alındığında olduğu gibidir. Yani araba kaldırıma yanaştığında kamera artık otomatik olarak ekranda belirir.

2022 Volvo XC60 Elektrifikasyona Adım Adım İlerliyor

XC60’ın elektrifikasyona yönelik son hareketi, ana akım modeller için sürülebilirlik ve yakıt ekonomisinde küçük iyileştirmeler getiriyor. Bu, cesur, yeni, pille çalışan otomobil gelecek gelene kadar markanın en çok satanını güncel tutmaya yardımcı olacaktır.

Volvo Fiyat Teklifi Al

İkinci El Volvo İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here