Porsche Cayenne E-Hybrid 2021 İncelemesi 

0
3144
Porsche Cayenne E-Hybrid

Porsche Cayenne E-Hybrid performansı ve verimliliği bir arada sunuyor.  Verimli sürüş deneyimini son derece konforlu hale getiren Porsche Cayenne E-Hybrid modern ve sportif tasarımıyla dikkat çekiyor. Yeni konfor donanımları ve sürüş asistanları her koşulda rahat etmenizi sağlıyor. 2021 Porsche Cayenne E-Hybrid modelinin özelliklerine birlikte göz atalım.

Porsche Cayenne E-Hybrid Teknik Özellikleri ve Performansı 

3.0 litrelik turboşarjlı V6 hybrid motor 462 PS güç ve 700 NM tork üretiyor. 8 ileri Tiptronic S şanzımana sahip olan Porsche Cayenne E-Hybrid 0-100 km hızlanmasını 5 saniyede tamamlayıp maksimum 253 km hıza ulaşıyor. Ara hızlanmalarda oldukça etkileyici bir ivmeye sahip olan otomobil 80 km hızdan 120 km hıza 3 saniyede ulaşıyor. Porsche Cayenne E-Hybrid karışık kullanımda 3,1litre – 3,7 litre arası yakıt tüketiyor. Tamamen elektrikli kullanımda ortalama 47 km menzil sunuyor. Tamamen elektrikli sürüş modunu seçtiğinizde verimliliği ön planda tutabilmek için Cayenne E-Hybrid maksimum 135 km hıza çıkmanıza müsade ediyor. 

Porsche Cayenne E-Hybrid İç Yaşam Alanı ve Konfor Donanımları 

Yeni Cayenne E-Hybrid modelinin lüks ve modern iç yaşamı son derece konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor. İç mekanın genelindeki yüksek malzeme kalitesi bir Porsche modelinde olduğunuzu hissettiriyor. İç mekandaki sportif detaylar markanın sportif köklerine vurgu yapıyor. 

18 yönlü elektrikli ayarlanabilir sportif koltuklar oldukça rahat bir oturma pozisyonu sunuyor. Boyun, bel ve yan destekleri sayesinde her koşulda konforlu olmanızı sağlıyor. Isıtma ve soğutma özelliği bulunan sportif koltuklar farklı hava koşullarında size en uygun ısıyı sunup vücut sıcaklığınızı korumanızı sağlıyor. 

Porsche Cayenne E-Hybrid

Dokunmatik klima kontrol paneli oldukça modern ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Dört bölgeli otomatik dijital klima kontrol sistemi sürücü, ön yolcu ve arka koltuklar için ayrı sıcaklık kontrolleri sunar. Aktif karbon filtre partikülleri, polenleri ve kokuları yakalar ve dış havadaki ince tozları içeriye ulaşmadan önce filtreler.

Full HD 12,3 inçlik dokunmatik multimedya ekranı oldukça hassas çalışıyor. Yüksek grafik kalitesine sahip bu ekran akıcı arayüzüyle keyifli bir multimedya deneyimi sunuyor. Apple CarPlay bağlantı desteğiyle Apple marka mobil cihazlarınızı kolayca araca entegre etmenizi sağlıyor. 1.455 watt Burmester 3D High-End Surround Ses Sistemi 21 hoparlörüyle benzersiz bir ses deneyimi yaşatıyor. Akustiği özel olarak tasarlanan iç yaşam alanında stüdyo kalitesinde 3D müzik keyfi sunuyor. 

Porsche Cayenne E-Hybrid

Adaptif LED Matrix farlar yüksek aydınlatma kapasitesiyle oldukça etkili bir görüş mesafesi sunuyor. Karşı şeritten gelen araçları algılayan far sistemi ışık şiddetini otomatik olarak ayarlar. Diğer sürücüleri rahatsız etmeden yüksek görüş mesafesi sunar.  

Teknoloji

Yeni Cayenne E-Hybrid teknolojileri ve sürüş destek sistemleriyle oldukça güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi vadediyor. Adaptif Hız Sabitleme Sistemi sürekli olarak yolu tarayıp aracın hızını en uygun seviyeye ayarlıyor. Gece Görüş Yardımı Sistemi kızılötesi kamera yardımıyla yayaları ve diğer canlıları tanıyıp gösterge panelinde termal görüntü ile sürücüyü uyarıyor.

Porsche Cayenne E-Hybrid

Aktif Park Yardımı Sistemi park alanlarını algılayıp ölçüyor. Park alanının aracın boyutunda geniş olması durumunda sistem direksiyonu, gazı ve freni kontrol edip aracı otomatik şekilde park ediyor. Uzaktan Park Asistanı telefonunuzdaki uygulama üzerinden aracınızı bulunduğunuz yerden çıkarmanızı sağlıyor. Şerit Takip Asistanı aracın yoldaki şeritlerin merkezinde kalmasını sağlar. Sinyal vermeden şeridin dışına çıkmanız durumunda araç otomatik olarak kendini şeridin merkezini alır.

Şerit Değiştirme Asistanı aracın arkasından kör noktadan gelen diğer araçları radarlar üzerinden algılayıp sürücüyü uyarır. Çarpışma Önleme Sistemi güvenli mesafenin ihlal edildiği bölgelerdeki araçları, yayaları ve bisikletlileri algılayıp sürücüyü uyarır ve gerektiğinde otomatik acil durdurma sistemini devreye alıp aracı güvenli bir şekilde durdurur.

Porsche İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here