Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ 2021 İncelemesi 

0
3686
Mercedes-AMG A 45 S

Mercedes-AMG A 45 S yüksek performansı ve karakteristik sürüş dinamikleriyle rafine bir sürüş deneyimi sunuyor. Otomobilin keskin ve agresif tasarım çizgileri ilk bakışta dikkatleri üzerine çekmesini sağlıyor. AMG tasarım detayları otomobilin diğer A Serisi modellerinden kolayca ayrılmasını sağlıyor. AMG ön radyatör ızgarası ve AMG’ye özgü motor kaputu, çıkıntılı tamponlar, bagaj spoyleri, dörtlü egzoz çıkışı, sportif egzoz difüzörü, 19 inçlik dövme jantlar, kırmızı fren kaliperleri ve kanatlarda bulunan TURBO 4MATIC+ logosu otomobilin sportif ruhunu ön plana koyuyor. 

Mercedes-AMG A 45 S Sürüş Dinamikleri ve Teknik Özellikleri 

Mercedes-AMG A 45 S

2.0 litrelik TwinScroll turbo şarjlı 4 silindirli benzinli motor 421 PS güç ve 480 NM tork üretiyor. AMG SPEEDSHIFT DCT 8G  şanzımana sahip olan otomobil 0-100 km hıza 3.9 saniyede çıkıp maksimum 270 km hıza ulaşıyor. Race Start sistemi aracın en etkili kalkışı yapmasını sağlıyor.  Vites yükseltme esnasında meydana gelen kısmi ateşleme kesilmesi ve vites düşürme esnasında devreye giren otomatik ara gaz fonksiyonu özellikle S+ sürüş programında oldukça etkileyici bir ses deneyimi yaşatıyor. 

Mercedes-AMG A 45 S

MG SPEEDSHIFT DCT 8G şanzıman otomobilin her koşulda maksimum performansı sunması için özel olarak geliştirilmiştir. Çift kavramalı şanzıman akıcı ve seri vites geçişleriyle performansı ve konforu bir arada sunuyor. Direksiyona konumlandırılan vites kulakçıkları sayesinde özellikle keskin virajlı yollarda elinizi direksiyondan çekmeden vites geçişlerini kolayca kontrol edebilirsiniz.  4Matic dört tekerlekten çekiş sistemi otomobilin zorlu yol koşullarında ve kötü hava şartlarında bile maksimum yol tutuşu sunmasını sağlıyor. Kompakt bir tasarıma sahip olan Mercedes-AMG A 45 S gelişmiş dört çekiş sistemiyle keskin virajlı yollarda sürüş keyfini üst seviyeye çıkarıyor. 

Mercedes-AMG A 45 S

AMG Tork Kontrol Sistemi arka aksa ve ön aksa ayrı güç dağıtımı uygular. Otomobilin ihtiyaç duyduğu anlarda arka tekerlere daha fazla güç aktarıp yol tutuşuna ciddi miktarda katkı sağlar. Adaptif Süspansiyon Sistemi gelişmiş sönümleme teknolojisiyle darbeleri sönümleyip her koşulda yüksek konfor sunar. Sürüş modlarına göre otomobilin yürüyen aksam sertliğini değiştirir. Comfort, Sport veya Sport+ sürüş modları arasında seçim yaparak kendinize en uygun sürüş dinamiklerini keşfedebilirsiniz.

Multimedyada bulunan AMG menüsü sanal yarış göstergesi işlevini görüyor. Otomobilin anlık gücü, torku, sürüş performansı, sürüş süreleri ve G-Metre gibi verileri anlık olarak sürücüye iletiliyor. Bu özellik sayesinde geçmiş sürüşlerinizi kıyaslayabilir ve aracın anlık performansını gözlemleyebilirsiniz. 

Konfor ve Teknoloji 

Yeni Mercedes-AMG A 45 S sportif ve modern iç yaşam alanıyla oldukça keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. İç mekanda yer alan AMG detayları otomobilin hırçın ruhunu ön plana çıkarıyor. Gelişmiş teknolojileri ve sürüş destek sistemleriyle performansı ve konforu bir arada sunuyor.

Mercedes-AMG A 45 S

10.25 inç dijital gösterge ekranı ve 10.25 inç multimedya ekranı bir bütün halinde oldukça modern görünüyor. Akıcı arayüzüyle ön plana çıkan ekranlar yüksek görüntü kalitesiyle keyifli bir multimedya deneyimi yaşatıyor. İç mekan ambiyans aydınlatma seçenekleri özellikle gece sürüşlerinde oldukça etkileyici bir görüntü oluşturuyor. 

Sportif AMG koltuklar yolcuları kavrayan yapısıyla konforlu yolculuğun temelini oluşturuyor. Elektrikli ayarlanabilir koltuklar bel ve yan destekleriyle her koşulda rahat etmenizi sağlıyor. Koltuklardaki ve iç mekan yüzeylerindeki sarı dikiş ve şerit ayrıntısı oldukça sportif ve şık görünüyor. 

LED Yüksek Performanslı Farlar geceyi adeta gündüze çeviriyor. Yüksek aydınlatma kapasitesine sahip LED farlar viraj aydınlatma özelliği sayesinde keskin virajlarda net bir görüş açısı sunup rahat etmenizi sağlıyor. Adaptif farlar karşı şeritten gelen araçları algılayıp ışık şiddetini otomatik olarak ayarlıyor. 

Aktif Fren Yardımcısı önünüzdeki araçla aranızdaki güvenli mesafe ihlal edildiğinde veya aracınızın önüne aniden birisi çıktığından devreye girip fren yapıyor. Bu sayede dikkatsizlikten kaynaklanan olası kazaların önüne geçiyor. Aktif Şerit Takip Yardımcısı aracın kendi şeridinin merkezinde kalmasını sağlıyor. Adaptif hız sabitleme sistemi sürekli olarak yolu analiz edip önünüzdeki araçların yavaşladığı durumlarda hızınızı düşürüyor ve önünüzdeki araçlar belirli uzaklığa ulaştığında hızınızı ayarladığınızı seviyeye tekrar çıkarıyor. Konsantrasyon kaybı yardımcısı sürücünün hareketlerini analiz edip gerekli durumlarda dinlenmesi için uyarıda bulunuyor. 

Mercedes-AMG A 45 S Fiyatı 

2021 Model Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ 1.421.500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Mercedes İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here