2022 Volvo XC60 İnceleme… Volvo XC60 lüks kompakt SUV markanın en popüler modellerinden biridir. XC60, piyasaya sürüldüğü tarihten itibaren her zaman ilgi çekici, yenilikçi güç aktarma organları sundu. Ve 2022 model yılı için Volvo, güncelleme için yeterli bir neden olarak iki yeni motor tanıttı. Aynı zamanda Volvo, XC60’ın bilgi-eğlence sisteminde, onu öncü duruma geri getirmek için önemli bir değişiklik yaptı. Diğer detaylar da 2022 için değişiyor. Bu nedenle modeli tekrar gözden geçirmek için uygun bir zaman.

Volvo, 2022 model yılı XC60’ta yapılan değişiklikleri, 2018 model yılı için tamamen yeniden tasarladı. Ayrıca marka bunu, modelin şimdiye kadar aldığı en önemli güncelleme olarak tanımlıyor. 2022 XC60 için yapılan değişiklikler şunları içerir:

2022 Volvo XC60 İnceleme; Yenilenmiş Dış Tasarım

  • Yeni dış renkler ve yeni jant tasarımları
  • Hafif hibrit güç aktarma seçeneklerinin eklenmesi
  • Android işletim sistemine sahip yeni nesil bilgi-eğlence sistemi
  • Araç içi otomatik sürüş destek sistemleri için yeni sensör sistemi

Bunlar önemli değişiklikleri temsil eder. Aksi takdirde, XC60 crossover, 2021 model yılı versiyonuna çok benzer. Birkaç benzinli motor seçeneği ve neredeyse ayrı bir model olan XC60 Recharge plug-in hybrid’in mevcudiyeti arasında bir seçenek sunmaya devam ediyor. Temel XC60, önden çekişlidir (FWD) ve dört tekerlekten çekiş (AWD), ürün yelpazesinde yaygın olarak bulunur.

2022 Volvo XC60 İnceleme

2022 Volvo XC60, Momentum, Inscription ve R Design donanım seviyelerinde mevcuttur. Ek olarak, XC60 Recharge bir plug-in hibritken, Recharge’ın özel Polestar Engineered versiyonu çok daha yüksek performans sağlamak için çeşitli sistemleri değiştiriyor.

Daha önce JD Power, 2018 Volvo XC60’ı inceledi. Bu inceleme, XC60’ın 2022 güncellemelerine ve bunların tüketiciler açısından genel çekiciliğini potansiyel olarak nasıl etkilediğine odaklanıyor.

2022 Volvo XC60

Takip eden bölümlerde bağımsız uzmanımız, aşağıdaki seçeneklerle donatılmış bir XC60 B6 AWD R Design’ın analizini sunar:

  • Klima paketi (Far basınçlı yıkama, ısıtmalı direksiyon simidi)
  • Gelişmiş paket
  • Metalik boya
  • Elektrikli bagaj kapağı
  • Bowers ve Wilkins birinci sınıf ses
  • 4-Köşe Havalı Süspansiyon
  • 21 inç alaşım jantlar

2022 Volvo XC60 İnceleme; Yeni Hafif Hibrit Motor Seçeneklerinin Eklenmesi

2022 için Volvo, XC60’taki aktarma organları seçeneklerini iki yeni ve birbiriyle yakından ilişkili hafif hibrit sistemle değiştirdi. Yeni güç aktarma organlarının amacı, XC60’a ve diğer Volvo modellerine yıllardır güç sağlayan zaten verimli olan 4 silindirli motor ailesine hafif hibrit çalışmanın verimliliğini eklemektir.

Sistem, 48 voltluk bir elektrik sistemi ve geleneksel marş motorunun yerini alan bir elektrikli marş jeneratörü ile elektrifikasyonu ekliyor. “Entegre marş jeneratörü” için ISG olarak adlandırılan elektrikli motor jeneratörü, birden fazla işlevi yerine getirir. Tahmin edebileceğiniz gibi, günlük kullanımda start-stop modu da dahil olmak üzere aracın benzinli motorunu çalıştırır. Ve XC60’ın pillerinin dolu kalmasını sağlamak için elektrik üretir. Ayrıca, neredeyse anında kullanılabilen torka katkıda bulunur ve sürülebilirliği artırır. Torkun bariz bir kullanımı, onu vites değiştirme noktalarında devreye sokar. Ve bu sayede daha doğrusal bir hızlanma hissi verir.

2022 Volvo XC60 İnceleme

Ek olarak, B6, daha önce mekanik bir süper şarj cihazı tarafından yapılan işi gerçekleştirmek için Volvo’nun Elektrikli Süper Şarj Cihazı (“e-Şarj Cihazı”) dediği şeyle donatılmıştır. Elektrikli süper şarj cihazı, çok hızlı bir takviye sağlarken mekanik kayıpları neredeyse ortadan kaldırır. Volvo, yeni sistemle hem gürültüleri elimine ediyor hem de iyileştirme sağlıyor.

Verimliliği artırmak için başka bir teklifte, motorun soğutma sisteminde 400 watt’lık bir elektrikli su pompası kullanılıyor. Bu, sürtünme kayıplarını iyileştirir ve daha hızlı ısınma için daha iyi soğutma sıvısı akışı kontrolü sağlar.

Aktarma organları ile donatılmış Volvo XC60’lar, hem kablolu vites hem de kablolu fren teknolojisini kullanır. Ayrıca aracın fren sistemi, aksi takdirde yavaşlama sırasında kaybedilecek olan enerjiyi geri kazanır. Bunu ise rejeneratif frenle ile sağlar. B6’daki yeni sistemle, diğer araçlarda olan dur-kalk işlemi, bir duruştan ani hızlanma sırasında anlık bir tereddüt dışında neredeyse algılanmıyor.

Dış Tasarım

2022 Volvo XC60, yeniden şekillendirilmiş bir dış görünüme sahip. Değişiklikler ince olsa da, dünyaya daha taze bir yüz sunuyorlar. Birçok orta devir stil “tazelemesinde” olduğu gibi, değişiklikler öncelikle aracın ön ve arka uçlarıyla sınırlıdır.

Önde, XC60 güncellenmiş bir ızgaraya ve revize edilmiş bir ön panoya sahip. Izgara, iyi bilinen Volvo “ironmark” logosunun biraz değiştirilmiş bir versiyonunu içeriyor. Ön pano, daha güçlü yatay çizgilerle daha belirgin alt “solungaçlara” sahiptir. 2021 modelinde ön uçtan pek bir fark görmüyorsanız mazur görünebilirsiniz.

XC60’ın arkasındaki değişiklikler daha önemli. Yeni arka kaplama, şimdi aracın altından çıkan egzoz borularını tamamen gizler. Volvo XC60 elbette benzinle çalışan bir araçtır. Ancak buna rağmen, bu hareketin fosil yakıtların kullanımının önemini azaltmak olduğunu söylüyor. Elektrikli araçlar (EV’ler), egzoz gazı üretmedikleri için egzoz borusu gerektirmez. Volvo, 2025 yılına kadar satışlarının yarısının elektrikli araçlar olacağını söyleyerek EV’lere sağlam bir taahhütte bulundu. Bu nedenle marka, “EV görünümünü” zorluyor.

2022 için diğer değişiklikler arasında parlak metal raylar için mat siyah tavan raylarının değiştirilmesi yer alıyor. 2022 XC60, yeni alaşım jant tasarımlarına da sahip.

Android Auto Tarafından Desteklenen Volvo Bilgi ve Eğlence Sistemi

İlk tanıtıldığında, Volvo XC60’taki bilgi-eğlence sistemi birçok kişi tarafından öncü olarak görülüyordu. Ancak zaman değişiyor ve 2021 XC60’taki bilgi-eğlence sistemi kullanıcılar tarafından pek beğenilmiyor. Bu sorunu çözmek için Volvo, Google ile birlikte tamamen yeni bir sürüm tasarladı ve uyguladı. Android Automotive işletim sistemini kullanır, bu nedenle Google uygulamaları ve hizmetleri yerleşiktir.

Bunun en önemli avantajlarından biri, basit sesli komutlarla birçok işlevi çağırmak için yerleşik Google Asistan’ı kullanmaktır. Bu nedenle, bir hedef belirlemek “Google, beni şuraya götür…” demek kadar basittir. Bu, uygulamanın gerçek zamanlı trafik bilgileri ve rota önerileriyle birlikte entegre Google Haritalar’ı hemen çağırır. Bir Android telefon gibi, sistem kablosuz güncellemeleri sorunsuz bir şekilde alır, bu nedenle her zaman güncel olmalıdır. Ayrıca araç içi erişim noktası ile 4G LTE bağlantısını da destekler.

Volvo, Android Auto işletim sistemini kullanmasına rağmen, arayüzü önceki sistemlerden öğrendiklerini kullanarak tasarladı. Ayrıca kullanılabilirliğe yardımcı olmak için büyük yazı tiplerini ve canlı renk kontrastlarını kullanır. Ekrandaki “sanal” düğmeler büyüktür ve araç hareket halindeyken kolayca bulunur.

Volvo Fiyat Teklifi Al

İkinci El Volvo İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here