2022 Volkswagen Tiguan SUV incelemesi… Volkswagen’in Tiguan rakiplerinin çoğundan daha atletik bir yol tutuşu sunar. Ve kabini, birçok modaya uygun teknoloji özelliği ile sınırlı bir havaya sahiptir. Tiguan, özellikle hızlı olduğunu kanıtlayamamış olsa da, turboşarjlı dört silindirli motor göreve uygun bir performans sergiliyor.

Kompakt crossover SUV segmentindeki en büyük rakiplerden biri olan yenilenen 2022 Volkswagen Tiguan, stil, ferahlık, konfor ve kullanışlılığın etkileyici bir karışımını sunuyor. Ayrıca, üçüncü sıra bir koltukla alabileceğiniz tek kompaktlardan biridir.

Bunun yerine, 2022 için değişiklikler şunları içerir:

  • Güncellenmiş stil ve tekerlek tasarımları
  • Revize edilmiş iç malzemeler, renkler ve detaylar
  • Standart LED farlar
  • Standart ısıtmalı ön koltuklar
  • Basmalı çalıştırma ile standart anahtarsız erişim
  • Standart Dijital Kokpit enstrümantasyonu
  • Standart ön çarpışma uyarısı, otomatik acil frenleme ve kör nokta uyarı sistemleri
  • Mevcut IQ.Drive gelişmiş sürüş yardım sistemleri (ADAS)
  • Mevcut dokunmaya duyarlı direksiyon simidi ve klima kontrolleri
  • Mevcut “Merhaba Volkswagen” doğal ses tanıma (Plus Speech Car-Net aboneliği ile)

2022 Tiguan 2 farklı motor ile satışta: 150 HP sağlayan 1.5 TSI ACT, Benzin modeli ve aynı 150 HP sağlayan 2.0 TDI SCR 4Motion, Dizel motor. 7 vitesli otomatik şanzıman ön tekerleklere güç sağlar.

Alıcılar Volkswagen Tiguan Hakkında Ne Diyor?

Volkswagen Tiguan, Kompakt SUV pazar segmentinde rekabet ediyor. 2021 Otomotiv Performansı, Uygulama ve Düzen (APEAL) Çalışması için doğrulanmış yeni araç alıcılarından toplanan verilere göre, yeni Volkswagen Tiguan alıcılarının büyük bir kısmı kadındır.

APEAL Çalışmasının bir parçası olarak, araç sahipleri Tiguan’ı 10 ana kategoride derecelendirdi. Aşağıda azalan sırada listelenmiştir, araçla ilgili en sevdikleri şeylerden en az sevdiklerine doğru tercihlerini bulacaksınız:

  • Dış tasarım
  • Sürüş hissi
  • Güvenlik hissi
  • İç dizayn
  • İçeri girip çıkmak
  • Sürüş konforu
  • Kurulum ve başlatma
  • Bilgi-eğlence
  • Güç aktarma organı
  • Yakıt ekonomisi

2022 Volkswagen Tiguan SUV İncelemesi

Güncellenmiş Stil ve Tasarım

Tiguan alıcıları SUV’nin dış tasarımının bu konuda en sevdikleri şey olduğunu söylüyor ve Volkswagen akıllıca 2022 için küçük değişikliklerden fazlasını yapmıyor. Ön tasarımda LED farlar standarttır ve trim ızgara genişliği boyunca uzanan bir ışık çubuğu ekler. R-Line kaplaması, daha sportif görünümlü tamponlar ve daha büyük tekerlekler içerir. Yeni tekerlek tasarımları, panonun her yerinde görücüye çıkıyor.

2022 Volkswagen Tiguan SUV İncelemesi

İç mekanlar da rötuşlanmış. Yeni kahverengi ve bej renkleri siyah ve titanyum griye katılıyor. Volkswagen ayrıca açıkta kalan dikişlerle ve deri kaplı kontrast koltuk fitilleriyle iç mekanı öne çıkarıyor.

Dokunma Algılama Kontrolleri

Yeni direksiyon simidi VW’nin yeni logosundan daha fazlasını gösteriyor. SUV’nin bazı versiyonlarında ayrıca dokunsal geri bildirim, dokunmaya duyarlı kontrollere sahip iki parlak siyah kontrol bölmesi bulunur. Benzer şekilde Volkswagen, çift bölgeli otomatik klima sistemi için dokunmatik kontrollere geçiyor. Bu değişiklik, onunla çok fazla etkileşime girme olasılığınız olmadığı için daha az ağırlaştırıcıdır. Bununla birlikte, koltuk ısıtmasına ve camların buzunu çözmeye erişim sağlayan işlev düğmeleri şeridi, bol miktarda hareket görecektir. Sürüş sırasında kullanmak dikkat dağıtıcıdır çünkü hafıza veya dokunarak çalıştıramazsınız. Aşağıya ve yoldan uzağa bakmaktan başka seçeneğiniz yok.

2022 Volkswagen Tiguan SUV İncelemesi

Yeni Seyahat Asistanı ve Acil Durum Asistanı ile IQ.Drive

Her 2022 Tiguan, Volkswagen’in ADAS koleksiyonunun adı olan IQ.Drive’a sahiptir. Bu modelin öne çıkan özelliklerinden biri Travel Assist. Uyarlanabilir hız sabitleyiciyi şerit merkezleme yardımı ile birleştiren Seviye 2 yarı otonom bir teknoloji olan Travel Assist, farklı bir Volkswagen aracında keşfettiğim gibi iyi çalışıyor.

Ayrıca, parlak siyah, dokunmatik direksiyon simidi düğmeleri yansıma ve parlamalardan zarar görebilir. Volkswagen ID.4 elektrikli araçta Travel Assist oldukça iyi çalışıyor.

Acil Durum Yardımı da IQ.Drive paketinin bir parçasıdır. Sürücü, adaptif cruise control veya Travel Assist devredeyken direksiyon simidini bırakırsa, iki şeyden birinin gerçekleştiğini varsayar. Sürücü ya uyuyakaldı ya da bir tür tıbbi acil durum yaşıyor. Her iki durumda da sistem, kaçıramayacağınız görsel bir uyarı veriyor. Ve ellerinizi direksiyona geri koymazsanız, Tiguan’ı yavaşlatmaya başlayacak ve dörtlü flaşörlerin yanıp sönmesiyle güvenli bir şekilde durmasını sağlayacak.

Hi, Volkswagen? Arabada kimse var mı?

2022 Tiguan ile Volkswagen, yeni bir doğal ses tanıma sisteminin tanıtımını yapıyor. Standart olan MIB3 bilgi-eğlence sistemi ile birlikte sunulur. Ancak bu sistemin yeterince iyi çalışmadığını bildirelim.

 

Öncelikle, bu yeni sistemin çalışması için dijital asistanı “Merhaba Volkswagen” veya “Hi Tiguan” veya bunun gibi bir şey söyleyerek uyandırmanız gerekiyor. Sürüşten önce, bu açıklığa kavuşturulmamıştı.

Tiguan sürücüsünden bu yana, VW ID.4’te bu yeni ses tanıma teknolojisini kullandım. Rakip markaların benzer dijital asistanlarıyla eşit düzeyde iyi çalışıyor. Standart ses tanıma sistemi hiçbir şekilde etkileyici değildir. Bu nedenle bu Plus Speech aboneliğine ihtiyacınız olacak veya bunun yerine standart Apple CarPlay, Android Auto veya Mirror Link sistemlerini kullanmak isteyeceksiniz.

İkinci El Volkswagen Tiguan İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here